Veteranen ontmoeten elkaar in het gemeentehuis

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Veteranen ontmoeten elkaar in het gemeentehuis

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Dec 2016, 13:14

''Kunnen we een momentje stil staan bij de veteranen die er niet bij kunnen zijn, zoals mijn overleden broer.'' Met 80 veteranen is de opkomst groot. Toch is de sfeer goed genoeg om heel persoonlijke vragen te stellen, op de 8e ontmoetingsdag voor veteranen in Zeist.

Keep them rolling
Voor het gemeentehuis staan zaterdag oude legervoertuigen opgesteld. In de hal wacht de veteranen een informele ontvangst. Mannen en vrouwen die zich vanaf de Tweede Wereldoorlog tot in de actualiteit hebben ingezet voor de vrede. Mensen uit de ondergrondse die na de bevrijding in het leger zijn gegaan, oud-Indiëgangers, mensen die zijn uitgezonden naar Libanon, Bosnië-Herzegovina, Mali, Uruzgan, Afghanistan.

Draaginsigne
Na een welkomstwoord reikt de burgemeester het Draaginsigne Nobelprijs voor VN-militairen uit. In 1988 is aan de dertien VN-vredesmachten die in de periode van 1948 tot 1988 een vredesoperatie uitvoerden, de Nobelprijs voor de Vrede toegekend. In de jaren tot 1988 heeft Nederland deelgenomen aan acht van die VN-vredesmissies en komen 9.000 veteranen in aanmerking voor deze onderscheiding.

In Zeist wonen voor zover bekend 27 veteranen die aanspraak mogen maken op deze onderscheiding. Op de bijeenkomst zaterdag is bij 4 van hen het draaginsigne opgespeld: Marc Nieuwehuys, Ron Goldewijk, Fred Krijnen en Rob Deckers.

BRON: http://www.nieuwsbode-zeist.nl/nieuws/h ... eentehuis-
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse militaire onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast