HIM voor marechaussees

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 838
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

HIM voor marechaussees

Berichtdoor Alex » 08 Nov 2016, 18:21

“Veiligheid in Nederland is niet los te zien van onveiligheid buiten Nederland. De marechaussee is bij uitstek geschikt om te opereren op dat grensvlak.” Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp zei dit tegen 7 marechaussees in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Hij reikte hen de Herinneringsmedaille Internationale Missies uit voor inzet in Afghanistan, Mali en Kosovo.
Opperwachtmeester Dae-Sun Lonnee nam aan de laatstgenoemde missie deel. Tijdens EU-missie Eulex zette hij zich in voor vrede tussen Serviërs en Albanezen. Middendorp: “Daar heeft u gepatrouilleerd. Contact gemaakt met de lokale bevolking. Alles om ervoor te zorgen dat niemand gewond raakt, dat de broze vrede die er is, bewaard blijft en dat de mensenrechten blijvend worden nageleefd.”
Middendorp haalde ook nog 2 collega’s van Lonnee naar voren. Luitenant-kolonel Roland Dekkers zette zich als enige Nederlander met internationale collega’s in voor VN-missie Unama in Kaboel. Hij zorgde ervoor dat organisaties die hulpprogramma’s aanbieden deze beter met elkaar afstemmen. Ook vroeg hij aandacht voor community policing. Zodat de Afghaanse politie meer onderdeel wordt van de lokale gemeenschap.
Kapitein Miranda Weersink draaide ook een individuele uitzending, voor de missie EUCAP Sahel Mali. “Niet voor niets zijn onze militairen aanwezig in Bamako en Gao om inlichtingen te verzamelen voor de VN-missie Minusma”, zei Middendorp. “Maar u droeg op andere wijze bij aan die vrede en stabiliteit. U gaf namelijk in het Frans les aan het hoge kader van de 3 politie-eenheden: gendarmerie, garde nationale en nationale politie.” Als docent stelde zij onder meer corruptie en vrouwenrechten aan de orde. “Dat werd gewaardeerd. ‘Zo hadden we het nog niet bekeken’, hoorde u vaak terug. En het feit dat u de 1e vrouw was die daar les gaf, was misschien ook wel indrukwekkend”, zo sprak Middendorp haar lovend toe.

Bron: https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/ ... d%E2%80%99
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Overige Nederlandse militaire onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten