Ereteken voor Verdienste in goud voor bgen b.d. Zuidema

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 866
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Ereteken voor Verdienste in goud voor bgen b.d. Zuidema

Berichtdoor Alex » 29 Aug 2016, 10:09

26 april 2016
De Minister van Defensie heeft het Ereteken voor Verdienste in goud toegekend aan de voorzitter van de Stichting Sportonderscheidingen, tot vandaag tevens voorzitter Traditiecommissie Krijgsmacht, brigadegeneraal van de Militair-Juridische Dienst b.d. mr. Bram Zuidema. Hij ontving de onderscheiding uit handen van de Commandant der Strijdkrachten (CDS), Generaal der Genie Tom Middendorp.
Generaal Zuidema ontving het Ereteken voor Verdienste wegens 'de grote toewijding waarmee hij zich als voorzitter van de Traditiecommissie Krijgsmacht heeft ingezet voor zaken met betrekking tot krijgsmachtgerelateerde traditiehandhaving en militair ceremonieel. Daanaast heeft hij zich vele jaren met grote toewijding ingezet voor de Stichting Sportonderscheidingen en was hij tevens een vakkundig en belangrijk adviseur op het gebied van onderscheidingen in met name het Permanent Overlegorgaan Decoratiebeleid en de Commissie Dapperheidsonderscheidingen van het Ministerie van Defensie', aldus de Minister.
Het Ereteken voor Verdienste wordt slechts enkele keren per jaar uitgereikt. De onderscheiding kan bij beschikking van de Minister van Defensie in zilver of goud worden toegekend voor uitzonderlijke verdiensten jegens de krijgsmacht die incidenteel van aard zijn, voor individuele moed in levensbedreigende situaties, voor moedig optreden in conflictsituaties in vredestijd, voor bijzondere verdiensten van Nederlandse en buitenlandse civiele en militaire autoriteiten of voor uitzonderlijke prestaties of verdiensten voor de krijgsmacht.

Bron: http://www.vijfkamp.nl/extern/newsflash.php?id=175
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Overige Nederlandse militaire onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast