Gouden ereteken voor oud-secretaris-generaal Akerboom

Gebruikersavatar
Spraakverwarring
Berichten: 838
Lid geworden op: 28 Dec 2010, 13:48

Gouden ereteken voor oud-secretaris-generaal Akerboom

Berichtdoor Spraakverwarring » 01 Mar 2016, 20:10

Oud-secretaris-generaal Erik Akerboom heeft maandagavond 29 februari 2016 in de Pulchri Studio in Den Haag het Ereteken voor Verdienste in goud ontvangen. De Defensieonderscheiding werd hem opgespeld door minister Jeanine Hennis-Plasschaert.

Akerboom ontving de onderscheiding voor 'de geheel eigen wijze waarop hij de afgelopen jaren leiding heeft gegeven aan het proces om de krijgsmacht toekomstbestendig te maken.' Akerboom gaf een impuls aan de versterking van innovatie en het creëren van maatschappelijk draagvlak voor Defensie. Ook spande hij zich er voor in om de financiële huishouding van het ministerie verder op orde te brengen. "De open, betrokken en respectvolle wijze waarop hij omgaat met het personeel en zijn grote benaderbaarheid, spreken daarbij bijzonder aan", staat in de toekenning.

Vertrouwen
Hennis roemde de samenwerking tussen haar, Commandant der Strijdkrachten generaal Middendorp en Akerboom. "Luisteren en verbinding zoeken. Zoeken naar harmonie in plaats van polarisatie. Het driemanschap CDS, SG en minister durfde op elkaar te vertrouwen. Het eindeloze geduld van Erik Akerboom is écht bewonderenswaardig. Zelden heb ik iemand met zo veel rust zien opereren. In dat opzicht vulden wij elkaar mooi aan. Maar de blauwe plicht riep. Jouw kennis van het veiligheidsdomein maakt je nu eenmaal tot een gewild bestuurder. En de Nationale Politie heeft je nodig."


Bron: https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/ ... l-akerboom
NUNTIUS TRANSMITTENDUS - Regiment Verbindingstroepen

Terug naar “Overige Nederlandse militaire onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast