Dapperheidsonderscheiding de heer Mike van de Vondervoort

Gebruikersavatar
Roel
Moderator
Berichten: 2508
Lid geworden op: 12 Jun 2007, 07:42
Locatie: -Limburg-
Contact:

Dapperheidsonderscheiding de heer Mike van de Vondervoort

Berichtdoor Roel » 23 Okt 2008, 08:47

Op donderdag 16 oktober ontving Mike van de Vondervoort uit Heythuysen het Kruis van Verdienste uit handen van de Minister van Defensie, de heer E. van Middelkoop en Commandant der Strijdkrachten, Peter van Uhm. Burgemeester Verhoeven was aanwezig als trotse getuige van deze bijzonderer ceremonie.

Mike van de Vondervoort ontving de dapperheidsonderscheiding Kruis van Verdienste voor zijn moedig en beleidvol optreden tijdens een vijandelijke aanval begin 2007 in Afghanistan, waardoor hij zich onderscheidde en daarmee het belang van het Koninkrijk gediend heeft.

Tijdens een operatie in Afghanistan werd een autobom ter hoogte van een patrouille tot ontploffing gebracht door een vijandelijke actie. Ook werd deze patrouille hevig onder vuur genomen. Van der Vondervoort is op eigen initiatief en met gevaar voor eigen leven medische hulp gaan verlenen aan de slachtoffers die zich nog in het patrouillevoertuig bevonden. Hij moest daarbij meerdere malen onder vijandelijk vuur een afstand over open terrein overbruggen.

Ook nam hij ter plekke de leiding over de aanwezige Combat Life Savers. Door zijn doortastend optreden werd verder letsel voorkomen en konden de gewonden worden gestabiliseerd en per medische evacuatie worden afgevoerd. In zes jaar ging hij vier keer op buitenlandse missie. In juni van afgelopen jaar stopte hij bij Defensie en inmiddels werkt hij bij Alko Research in Roggel.

Namens het gemeentebestuur, ontving de heer Mike van de Vondervoort uit handen van burgemeester Verhoeven, een bijzonder beeld van een kunstenares uit Leudal.
Bijlagen
mike.jpg
mike.jpg (37.86 KiB) 11539 keer bekeken
Heeft u informatie over items uit mijn collectie? Neem dan contact met mij op..
Lid van SRO en OMSA

Terug naar “Nederlandse Dapperheidsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten