Dappere dragers bijeen in militair museum

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 875
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Dappere dragers bijeen in militair museum

Berichtdoor Alex » 26 Apr 2018, 09:39

De vereniging Dragers Militaire Dapperheidsonderscheidingen zet zich dit jaar extra in om de verhalen van de leden onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Dat gebeurt in samenwerking met Defensie. De leden besloten dat vandaag tijdens de 48ste interactieve bijeenkomst van de vereniging. Dat gebeurde in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest. Voorzitter Frans Erkelens onderstreept het belang van het delen van militaire ervaring: "De verhalen van onze dragers militaire dapperheidsonderscheidingen bieden de buitenwereld een uitzonderlijke blik in onze organisatie. Het geeft de toehoorder een idee van het belangrijke, en geregeld ook gevaarlijke werk van onze militairen."
dapperheidsonderscheidingen.jpg

Tijdens de druk bezochte bijeenkomst in het NMM werden verschillende lezingen over het thema 'daden laten leven' verzorgd. De verschillende generaties dragers van militaire dapperheidsonderscheidingen kregen informatie over het toekenningsproces. Zij spraken ook over het belang om de bijzondere daden een plek in onze maatschappij te geven. Onder andere Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Hans van Griensven en brigadegeneraal Kees de Rijke gingen tijdens hun interactieve lezing uitvoerig op deze onderwerpen in.
De vereniging vormt al sinds 5 mei 1970, toen onder de naam Vereniging Dragers Bronzen Leeuw en Bronzen Kruis, een krijgsmachtbreed platform van personen met 1 gemeenschappelijk kenmerk: de militaire dapperheidsonderscheiding. Leden bezitten een of meer toegekende militaire dapperheidsonderscheiding(-en), zijn weduwe of weduwnaar van een drager of hebben zich buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor de vereniging. In zijn geheel een diverse schare aan generaties en persoonlijkheden met uiteenlopende bijzondere verdiensten voor het Koninkrijk der Nederlanden.

Bron: https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/ ... air-museum
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Nederlandse Dapperheidsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast