Zes maal Bronzen Kruis en negen keer Kruis van Verdiensten

RD
Berichten: 342
Lid geworden op: 26 Jun 2008, 16:34
Locatie: Den Haag
Contact:

Zes maal Bronzen Kruis en negen keer Kruis van Verdiensten

Berichtdoor RD » 02 Apr 2010, 10:50

Vijftien Nederlandse militairen ontvangen op 14 april in Den Haag uit naam van Koningin Beatrix van demissionair Minister van Defensie Eimert van Middelkoop een dapperheidsonderscheiding. De toekenningsgronden voor de uit te reiken zes Bronzen Kruisen en negen Kruisen van Verdienste worden tijdens twee ceremonies, een besloten en een publieke, bekend gemaakt. Allen worden onderscheiden voor individuele heldendaden tijdens hun inzet in Afghanistan.

Vijf van de te decoreren personen vervullen functies binnen het Korps Commandotroepen of bij bijzondere interventie of arrestatie-eenheden van Defensie en politie. De aard van de functies staat het niet toe dat hun identiteit publiekelijk bekend wordt. Zij ontvangen de veertiende ’s ochtends hun dapperheidsonderscheiding in een besloten ceremonie op een militaire locatie. De overige negen militairen en een veteraan ontvangen hun onderscheiding ’s middags tijdens een publieke ceremonie in Den Haag. De publieke ceremonie wordt met gepast militair eerbetoon en ceremonieel aangekleed.

De successen van de Nederlandse missie in Uruzgan zijn en blijven het resultaat van de inzet en inspanningen van de Nederlandse mannen en vrouwen. Veel van hen hebben zich de afgelopen jaren in de moeilijkste en armste provincie van Afghanistan ingezet voor de veiligheid en de ontwikkeling van de Afghaanse bevolking. Zoals bekend gebeurde dit soms onder zeer gevaarlijke omstandigheden en met gevaar voor eigen leven. Enkele militairen hebben daarbij hun eigen leven in de waagschaal gelegd voor dat van Nederlandse of Afghaanse collega’sDe zestien decorandi hebben allemaal op bijzonder dappere of moedige wijze gehandeld tijdens hun inzet in Afghanistan. Dat moed vele gezichten kent zal blijken uit de toekenningsgronden. Het blijkt ook al uit de diversiteit van de groep decorandi: gewone Nederlandse mannen en jongens, van korporaal tot kapitein, van Marine, Landmacht en Luchtmacht en uit alle windstreken van Nederland.

Tot de uitreikingen op 14 april worden de identiteiten en de onderscheidingsgronden van alle decorandi niet bekend gemaakt. De decorandi die publiek worden geëerd komen onder andere uit: Almere, Arnhem, Bocholtz, Den Haag, Heerlen, Heesch, Rotterdam, Schipluiden en Utrecht.

Bron: Ministerie van Defensie

wilparachute
Berichten: 20
Lid geworden op: 17 Feb 2009, 13:39
Locatie: Maartensdijk
Contact:

Re: Zes maal Bronzen Kruis en negen keer Kruis van Verdiensten

Berichtdoor wilparachute » 02 Apr 2010, 11:55

Klopt,
Bronzen Kruis,
3 Mariniers,
3 Koninklijke Landmacht (Infanterie)

Kruis van Verdienste,
3 Mariniers
4 koninklijke Landmacht,(Genie en Infanterie) waarvan 1 bd.
en 2 Koninklijke Luchtmacht.

Hoop dat het een mooie zonnige dag word. :D

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Re: Zes maal Bronzen Kruis en negen keer Kruis van Verdiensten

Berichtdoor Henk-Willem » 07 Apr 2010, 08:50

Onderscheiding voor heldendaden in Afghanistan

15 Nederlandse militairen ontvangen woensdag 14 april in Den Haag een dapperheidsonderscheiding voor heldendaden tijdens hun hun inzet in Afghanistan.

Zes militairen krijgen een bronzen kruis, 9 militairen krijgen het kruis van verdienste.

Vijf van de te onderscheiden militairen vervullen functies binnen het Korps Commandotroepen of bij bijzondere interventie of arrestatie-eenheden van Defensie en politie. De aard van de functies staat het niet toe dat hun identiteit publiekelijk bekend wordt.

Zij ontvangen daarom hun onderscheidingen in een besloten ceremonie op een militaire locatie.

De andere militairen ontvangen hun onderscheiding ’s middags tijdens een publieke ceremonie welke met gepast militair eerbetoon en ceremonieel wordt aangekleed.

De vijftien militairen hebben allemaal op bijzonder dappere of moedige wijze gehandeld tijdens hun inzet in Afghanistan. Dat moed vele gezichten kent zal blijken uit de toekenningsgronden. Het blijkt ook al uit de diversiteit van de groep. Ze zijn namelijk korporaal tot kapitein, van de marine, landmacht en luchtmacht en ze komen uit alle windstreken van Nederland.

BRON: ambtenaar.blog.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Re: Zes maal Bronzen Kruis en negen keer Kruis van Verdiensten

Berichtdoor Henk-Willem » 09 Apr 2010, 21:41

Afghanistanhelden onderscheiden

(Novum) - Vijftien militairen die in Afghanistan hebben gediend, krijgen een onderscheiding van demissionair minister van Defensie Eimert van Middelkoop (CU) vanwege heldendaden die zij hebben verricht tijdens de missie. Dat maakte Defensie vrijdag bekend.

De militairen hebben allemaal op 'bijzonder dappere of moedige wijze gehandeld tijdens hun inzet in Afghanistan', laat het departement weten. Zij worden tijdens twee plechtigheden in het zonnetje gezet.

Vijf van de te decoreren militairen werken bij het Korps Commandotroepen of het Korps Mariniers. Aangezien hun identiteit geheim moet blijven, krijgen zij hun onderscheiding tijdens een besloten bijeenkomst op een militaire locatie in Den Haag opgespeld.

De overige tien personen ontvangen hun onderscheiding tijdens een publieke ceremonie op het Plein in de hofstad. Die bijeenkomst wordt aangekleed met 'gepast militair eerbetoon en ceremonieel'.

BRON: Nieuws.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014


Terug naar “Nederlandse Dapperheidsonderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast