Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 872
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

Berichtdoor Alex » 20 Apr 2018, 08:57

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden reikt woensdagochtend 30 mei de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De onderscheidingen worden uitgereikt aan Piet de Boer (Volendam), Alice van Romondt (Aruba) en Hans van der Ven (Den Haag).
Het Cultuurfonds heeft de onderscheiding aan Piet de Boer (1942, Dordrecht) toegekend voor zijn grote bijdrage aan het Volendams Opera Koor, in het bijzonder zijn rol als voorzitter. Alice van Romondt (1949, Aruba) ontvangt de Zilveren Anjer voor haar bijzondere bijdrage ter bevordering van de cultuur, de literatuur en de kunsten op Aruba. Hans van der Ven (1942, Den Haag) krijgt de onderscheiding voor zijn rol als mecenas, in het bijzonder zijn bijdrage aan de werving van kunstwerken die belangrijk zijn voor het cultureel erfgoed van Nederland.
De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.

Bron: RVD, nr. 94, https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/n ... anjers-uit
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Nederlandse Koninklijke Orden en Huisorden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast