Veteraan Rob Severs benoemd tot Officier ON met de zwaarden

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 868
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Veteraan Rob Severs benoemd tot Officier ON met de zwaarden

Berichtdoor Alex » 24 Jun 2017, 13:08

Hoge Koninklijke onderscheiding voor veteraan Rob Severs 24 juni 2017

Tijdens de traditionele ‘medal parade’ op de Nederlandse Veteranendag is Afghanistan-veteraan Rob Severs benoemd tot ‘Officier in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden’. Deze hoge onderscheiding ontving hij op het Binnenhof uit handen van premier Rutte, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander. Minister Hennis ging in haar toespraak in op zijn verdiensten. In 2009 is Rob Severs voor het Korps Mariniers uitgezonden geweest naar Afghanistan. Daar viel zijn functioneren meteen op. Zijn acties waren van topniveau, en onberispelijk. Daarnaast raakte Severs in Afghanistan ernstig gewond door een bermbom, waarbij hij zijn been verloor. Het was een gebeurtenis die ongekend hard ingreep in zijn leven, maar ook toen toonde Severs veerkracht, moed en doorzettingsvermogen. “Deze vent gaat alles weer doen”, zo beloofde hij zichzelf. En dat deed hij. Zo droeg hij jarenlang zijn operationele ervaringen en kennis over aan nieuwe collega’s. Hij was als ervaringsdeskundige betrokken bij de psychische voorbereiding en debriefing na een uitzending. Ook was Severs medeorganisator van het eerste gewondensymposium in 2015. Daarnaast deed hij mee aan de Invictus Games, bij de onderdelen atletiek en zitvolleybal. Ook benoemde minister Hennis het feit dat Severs iemand van de verdrinkingsdood wist te redden. Minister Hennis sprak haar grote waardering uit voor de prestaties van Rob Severs ten dienste van de Nederlandse samenleving. “Wat een veerkracht. Uw vastberadenheid dwingt groots respect af. Het is mij dan ook een zeer groot genoegen u mede te delen dat het Zijne Majesteit heeft behaagd u te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden”, waren de woorden waarmee zij de onderscheiding aankondigde.
Naast de onderscheiding voor Rob Severs, werden ook bijna tachtig militairen in het zonnetje gezet die deelnamen aan verschillende VN-, NAVO- en EU-missies en onlangs terugkeerden. Zij ontvingen hiervoor de Herinneringsmedaille Internationale Missies.
Tenslotte was er aandacht voor meneer Peterse, die het Nieuw Guinea Herinneringskruis opgespeld kreeg en bovendien voor zijn vader postuum het Mobilisatie-Oorlogskruis in ontvangst nam. De 98-jarige meneer Tameris, veteraan van de Meidagen 1940, kreeg ook het Mobilisatie-Oorlogskruis en Libanon-veteraan meneer Van de Ree het Draaginsigne Gewonden.

Bron: https://www.veteraneninstituut.nl/hoge- ... ob-severs/
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Nederlandse Koninklijke Orden en Huisorden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast