Koninklijke onderscheiding voor scheidend IGK

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 838
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Koninklijke onderscheiding voor scheidend IGK

Berichtdoor Alex » 15 Feb 2017, 18:45

Krijgsmacht heeft nieuwe inspecteur-generaal

Defensie heeft met luitenant-generaal Hans van Griensven een nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK). In Hilversum nam hij vandaag de functie over van ranggenoot Bart Hoitink die met leeftijdsontslag gaat. De IGK is een onafhankelijk raadgever van de minister en bemiddelt op verzoek van Defensiepersoneel, een soort ombudstaak. Hij legt jaarlijks veel werkbezoeken af. Hoe beleeft het personeel het werk? Wat kan er beter? Iedere militair of burgermedewerker kan individueel een beroep op hem doen. De IGK is ook Inspecteur der Veteranen en Inspecteur der Reservisten. “Een onmisbare functie en een verbindende factor”, zo sprak minister Jeanine Hennis-Plasschaert vandaag over de IGK op landgoed De Zwaluwenberg. “Iemand die het vertrouwen geniet van manschappen en commandanten. Iemand die vanuit eigen achtergrond en ervaring zijn oor te luisteren legt en die je steeds weer, zonder last of ruggenspraak, vertelt hoe de vlag erbij hangt.”
Hoitink vervulde de functie 2,5 jaar. De minister zwaaide hem alle lof toe: een bruggenbouwer, een vernieuwer, een warm mens. “Waar u ook komt, steeds weer staat u open om te leren en te delen, te verbeteren en te vernieuwen. Met een simpele status quo die nergens toe leidt neemt Hoitink volgens de minister nooit genoegen. “Altijd die wil om stappen voorwaarts te zetten”. Hennis roemde onder meer zijn (na)zorg, bemiddeling en adviezen in de breedste zin. “U deed het allemaal”. Voor al zijn verdiensten werd Hoitink vandaag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.
De nieuwe IGK staat volgens de minister voor een paar pittige uitdagingen. Zo zijn de effecten van de verhoogde Defensiebegroting nog zeker niet voelbaar op de operationele werkvloer. Hans van Griensven wil zich laten leiden door 5 woorden zegt hij in de laatste Defensiekrant: luisteren, begrip, actie, leiderschap en communiceren.

Bron: https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/ ... r-generaal
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Nederlandse Koninklijke Orden en Huisorden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast