Professor Kuis geridderd tijdens jubileumbijeenkomst Reumafonds

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Professor Kuis geridderd tijdens jubileumbijeenkomst Reumafonds

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Dec 2016, 13:12

De Amersfoortse professor Wietse Kuis heeft vrijdag 18 november een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Kuis is nu Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij krijgt de hoge onderscheiding met name voor zijn bijdrage aan de verbeterde behandeling van jeugdreuma. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de jubileumbijeenkomst van het Reumafonds.

Professor Kuis is een pionier op het gebied van kinderreumatologie en bouwde onder meer een onderzoekslijn en kinderkliniek die nationaal en internationaal zeer hoog aangeschreven staan. Hij heeft als kinderreumatoloog en hoogleraar Kindergeneeskunde in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) veel verbeterd in de behandeling van kinderen met ernstige vormen van jeugdreuma. Hij initieerde vernieuwingen op gebied van de kwaliteit van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Kuis was de eerste reumatoloog die succesvol beenmergtransplantaties uitvoerde bij kinderen met jeugdreuma.

ONSCHATBARE WAARDE
Lodewijk Ridderbos, directeur Reumafonds: ,,Elk jaar komen er in Nederland zo'n 300 nieuwe kinderen met jeugdreuma bij. Zij zijn vaak ernstig ziek en krijgen zware medicijnen, vaak met veel bijwerkingen. Professor Kuis is van onschatbare waarde geweest voor de medische vooruitgang, waardoor het leven van deze jonge patiëntjes aanzienlijk is verbeterd. Daarnaast heeft hij zich vele jaren meerdere dagdelen per maand belangeloos en vrijwillig ingezet voor het Reumafonds."

BRON: http://destadamersfoort.nl/lokaal/profe ... nds-186510
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Nederlandse Koninklijke Orden en Huisorden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast