Ds. Wim Aanen: ,,Ik ben voor een meldpunt voor mensen die géén lintje willen"

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Ds. Wim Aanen: ,,Ik ben voor een meldpunt voor mensen die géén lintje willen"

Berichtdoor Henk-Willem » 15 Okt 2015, 19:12

Een geweigerd lintje is pijnlijk voor iedereen. Zo denkt de protestantse predikant uit Dordrecht, Wim Aanen. ,,Ik ben voor een meldpunt voor mensen die géén lintje willen”. Hij draagt voor deze stelling argumenten aan in het Nederlands Dagblad (ND). De dominee bepleit de mogelijkheid om voordat mensen moeite gaan doen om iemand voor te dragen, dat het gebruik zou moeten worden om een meldpunt te raadplegen.

,,Wie bang is te worden voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding, kan dat moeilijk rondbazuinen. Dat kan lijken alsof zij of hij eigenlijk zichzelf onder de aandacht wil brengen als iemand die voor zo’n onderscheiding in aanmerking komt”, aldus ds. Aanen in het ND.

In Dordrecht zijn er tussen de vierhonderd en vijfhonderd mensen, die de laatste jaren worden uitgenodigd voor de gedecoreerde plechtigheid op of rond Koningsdag.

Ze zijn dan te gast van burgemeester Arno Brok en de andere leden van het college van burgemeester en wethouders en vaak de fractievoorzitters. Dat houdt in dat van de bijna 120.000 Dordtenaren nu levende Dordtenaren circa 0, 4 tot 0, 5 procent met een lintje kan lopen.

De traditie om contact te houden met mensen, die zijn onderscheiden, begon tijdens burgemeester Ronald Bandell, de voorganger van Arno Brok. Hij was eerste burger tot 2010.

BRON: http://www.dordrecht.net/nieuws/2015-10 ... illen.html
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Nederlandse Koninklijke Orden en Huisorden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast