Kolonel Ton Nijkamp als ridder met ontslag

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 866
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Kolonel Ton Nijkamp als ridder met ontslag

Berichtdoor Alex » 05 Sep 2015, 19:00

ERMELO - In de stromende regen vond vanmiddag de Commando overdacht plaats van de Koninklijke Militaire School op de Legerplaats Ermelo. In aanwezigheid van veel defensiepersoneel en burgers droeg kolonel Ton Nijkamp het commando over aan kolonel Ad Wagemakers.
Voor deze plechtige ceremonie waren veel militaire hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de commandant der Landstrijdkrachten Luitenant-generaal Mart de Kruif, defensiepersoneel en burgers uitgenodigd. Onder de genodigden de burgemeesters van Ermelo, Weert en Hellendoorn, de woonplaats van Nijkamp. Uiteraard waren de familieleden van de komende en gaande commandant aanwezig. In de vaandelwacht mocht de adjudant Koevoets, adjudant en rechterhand van kolonel Nijkamp het vaandel dragen. Nadat kolonel Ton Nijkamp en kolonel Ad Wagemakers het appèl hadden afgenomen, sprak Nijjkamp de aangetreden troepen en genodigden toe. Uiteraard volgden er veel bedankjes aan familie, collega’s en anderen. Hij memoreerde de start van zijn militaire loopbaan toen hij in mei 1973 als 23-jarige jongeman de poort van de Jan van Schaffelaerkazerne binnen kwam om vandaag via vele functies door dezelfde poort zijn militaire carrière af te sluiten. Op zijn verzoek speelde de Fanfare Bereden Wapens de Onder-Officiersmars, dat uiteraard door alle militairen luidkeels werd meegezongen. Dat het daarbij stroomde van de regen, mocht de pret niet drukken. ,,Ik zal de KMS zeker gaan missen, maar mijn opvolger staat te trappelen om het commando over te nemen. ‘Ad: Het huis staat er mooi bij, jij moet de binnenkant afmaken’,’’ sprak Nijkamp tot zijn opvolger. Kolonel Ad Wagemakers kreeg vervolgens van Nijkamp het vaandel overhandigd waarbij de commando-overdracht een feit was. Uiteraard sprak ook Wagemakers een woordje tot de aanwezigen waarna, omdat Nijkamp en Wagenmakers beiden een Stoottroepersverleden hadden, op verzoek van Wagenmakers de Stoottroepersmars werd gespeeld.
Na de commando-overdracht daalde burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn van de tribune af. Tot verbazing van Ton Nijkamp werd hem meegedeeld dat het de Koning had behaagd. Na een overzicht van Nijkamps carrière, waaronder een drietal uitzendingen en het ‘kartrekken’ van de KMS speldde zij hem de versierselen op die behoren bij de Ridder in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden. En het bleef nog lang gezellig op de kazerne.

Bron: http://ermelovannu.nl/actueel/3561-comm ... ire-school
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Gebruikersavatar
jester_ali18
Berichten: 65
Lid geworden op: 25 Jun 2009, 14:55

Re: Kolonel Ton Nijkamp als ridder met ontslag

Berichtdoor jester_ali18 » 06 Sep 2015, 21:42

Met Flo klinkt net wat beter dan ontslag in de onderwerptitel....


Terug naar “Nederlandse Koninklijke Orden en Huisorden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast