Koninklijke onderscheiding voor professor dr. J.P. Vandenbroucke

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Koninklijke onderscheiding voor professor dr. J.P. Vandenbroucke

Berichtdoor Henk-Willem » 09 Jun 2015, 18:53

LEIDEN - Vandaag heeft professor dr. J.P. Vandenbroucke uit handen van locoburgemeester Robert Strijk een koninklijke onderscheiding gekregen. Tijdens een bijeenkomst in het Academiegebouw ter gelegenheid van zijn emiraat, werd de Vlaamse professor Vandenbroucke benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Robert Strijk noemde professor Vandenbroucke “een van de grootste en invloedrijkste wetenschappers die in de Nederlandse ziekenhuiswereld werkzaam is geweest en hij vond hem een rolmodel voor meerdere generaties klinisch epidemiologen”.

Vandenbroucke begon zijn carrière in Leiden in 1985. In de 30 jaar dat hij werkzaam was bij het LUMC groeide hij uit tot een internationaal expert op het gebied van de epidemiologie en de uitvoering van klinisch onderzoek. Zijn naam werd in de loop van drie decennia verbonden aan een keur van medisch-wetenschappelijke en methodologische doorbraken. Zijn omvangrijke en onophoudelijke stroom wetenschappelijke bijdragen behoren tot de meest creatieve en innovatieve.

Professor Vandenbroucke was niet alleen een inspirerend wetenschapper en een vernieuwende methodoloog, hij was ook iemand die zich op het grensvlak van wetenschap en onderzoek op niet mis te verstane wijze heeft gemanifesteerd als het ging om misstanden in de wetenschap. Zo stelde hij de grote invloed van de farmaceutische industrie aan de kaart en de manipulatie van onderzoeksuitkomsten. Gedurende zijn hele carrière heeft hij de wetenschappelijke integriteit en het zelfreinigend vermogen van de wetenschap aan de orde gesteld. Met zijn messcherpe analyses was hij het geweten van zijn eigen - en menig ander vakgebied.

BRON: http://www.unity.nu/Artikelen/leiden/ko ... denbroucke
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Gebruikersavatar
Spraakverwarring
Berichten: 856
Lid geworden op: 28 Dec 2010, 13:48

Re: Koninklijke onderscheiding voor professor dr. J.P. Vandenbroucke

Berichtdoor Spraakverwarring » 09 Jun 2015, 22:12

Henk-Willem schreef:LEIDEN - Vandaag heeft professor dr. J.P. Vandenbroucke uit handen van locoburgemeester Robert Strijk een koninklijke onderscheiding gekregen. Tijdens een bijeenkomst in het Academiegebouw ter gelegenheid van zijn emiraat (...)
*gniffel* emeritaat, zal er bedoeld zijn. Verkeerde autocorrect :)
NUNTIUS TRANSMITTENDUS - Regiment Verbindingstroepen


Terug naar “Nederlandse Koninklijke Orden en Huisorden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast