‘s-Gravendeler levert lintje in

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

‘s-Gravendeler levert lintje in

Berichtdoor Henk-Willem » 27 Mei 2015, 07:33

‘S-GRAVENDEEL - Herman Boudewijns uit ‘s-Gravendeel heeft vorige week zijn koninklijke onderscheiding ingeleverd op het gemeentehuis van Binnenmaas. Het is wel duidelijk dat het conflict tussen de gemeente en ‘Thermen Binnen den Maas’ de gemoederen in het dorp nog steeds bezighoudt.

De 79-jarige inwoner van het Kildorp is onder andere kwaad op de burgemeester vanwege zijn rol in de sluiting van wellnesscentrum ‘Thermen Binnen den Maas’ in zijn dorp. Onder druk van Binnenmaas moest de horeca, waarvoor de gemeente geen vergunning wilde geven, in februari dicht. Dat bleek funest voor de sauna, die na maandag 4 mei (voorlopig, tot de uitspraak van een bodemprocedure) sloot.

Bemiddeling
Boudewijns over de opmerkelijke stap: “Het gaat natuurlijk om een landelijke onderscheiding en je zou kunnen zeggen dat dit conflict puur de gemeente betreft, maar het heeft inmiddels de landelijke media gehaald, dus ook andere overheden hadden eens kunnen bekijken of bemiddeling mogelijk was. Daar heb ikzelf trouwens ook nadrukkelijk op aangedrongen, omdat wij hier een traditie hebben om problemen in overleg op te lossen. Jammer genoeg is de gemeente nu puur juridisch bezig. Dat betekent dat er dus tientallen mensen op straat staan en dat veel mensen, zoals ook wij hun wekelijkse uitje kwijt zijn”, aldus Herman Boudewijns. Die onderscheiden werd vanwege zijn verdiensten voor de Suiker Unie en vaste klant van de sauna was. De gemeente heeft laten weten het besluit van de heer Boudewijns te betreuren.

BRON: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2015/ ... _lintje_in
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Nederlandse Koninklijke Orden en Huisorden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten