Harrie Geelen benoemd tot Ridder in de orde van de NL

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2538
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Harrie Geelen benoemd tot Ridder in de orde van de NL

Berichtdoor Henk-Willem » 11 Nov 2014, 12:42

Harrie Geelen benoemd tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw

HILVERSUM - Tekenaar, illustrator, stemacteur, regisseur, animator, schrijver, dichter en vertaler Harrie Geelen is zondag benoemd tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Hij ontving deze onderscheiding in het Hilversumse raadhuis uit handen van burgemeester Pieter Broertjes.

De uitreiking gold als afsluiter van de fandag van de Stichting 'Dwarz met een Zetje', speciaal voor alle liefhebbers van Oebele en Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer?. 'De jeugdseries Oebele en Hamelen kunnen worden gerekend tot Nederlands Cultureel Erfgoed', sprak Broertjes. 'Het succes van deze series is mede te danken aan de enorme inzet van Harrie Geelen.'

De inmiddels 75-jarige Geelen schreef voor onder meer deze programma's de scripts en liedjes en maakte kindertelevisie volwassen dankzij inventief taalgebruik, een grote fantasie en spannende, maar nooit gewelddadige series. Niet alleen kinderen maar ook volwassenen keken graag naar deze series, gaf Broertjes aan.

Daarnaast schreef Geelen liedteksten voor onder andere Liesbeth List, Leen Jongewaard, Lex Goudsmit, Adèle Bloemendaal, Boudewijn de Groot, Edwint Rutten, Herman van Veen en de zondag ook aanwezige Wieteke van Dort. Daarnaast heeft hij ook toneelstukken op zijn naam staan. Hij heeft dan ook vele onderscheidingen voor zijn werk mogen ontvangen, waaronder de Edions Music Award, de Gouden Harp, een Gouden Kalf en tweemaal de Zilveren Griffel.

Daar kwam zondag dus een nieuwe onderscheiding bij. 'Door jouw totale oeuvre ben jij voor de Nederlandse samenleving van grote waarde, sprak Broertjes. 'De diverse verschillende vernieuwende kinderprogramma's van jouw hand hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten en zijn tot op heden bekend en geliefd. Zij kunnen worden gerekend tot Nederlands cultureel erfgoed. Jij wordt gekwalificeerd als 'iemand die op uitstekende wijze zijn werkzaamheden heeft verricht waarbij de Nederlandse samenleving in zeer belangrijke mate is gebaat'.'

BRON: http://www.dichtbij.nl/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Nederlandse Koninklijke Orden en Huisorden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten