Ex-Beatle Ringo Starr geridderd door Britse koningin

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 875
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Ex-Beatle Ringo Starr geridderd door Britse koningin

Berichtdoor Alex » 30 Dec 2017, 12:12

De Britse muzikant en ex-Beatle Ringo Starr is vrijdag tot ridder benoemd door de Britse koningin Elizabeth. De oud-drummer van The Beatles mag voortaan ‘Sir’ voor zijn naam zetten. Dat geldt ook voor onder meer zanger Barry Gibb van de Bee Gees. Beide muzikanten staan op de nieuwjaarslijst van namen die door koningin Elizabeth worden geëerd voor hun bijzondere bijdragen.
"Het is een eer en een genoegen om te worden opgemerkt en te worden erkend voor mijn muziek en liefdadigheidswerk, waar ik beide van houd. Vrede en liefde", reageerde de 77-jarige Starr, die officieel Richard Starkey heet. Zijn enige nog levende collega van The Beatles, Paul McCartney, werd 21 jaar geleden al geridderd. Onlangs werd bekend dat Starr op vrijdag 8 juni met zijn band optreedt tijdens het Holland Blues Festival in Grolloo.
De ridderorde wordt dit jaar onder meer ook verleend aan oud-vicepremier Nick Clegg en Michael Morpugo, schrijver van het boek War Horse. Ook voormalig balletdanseres Darcey Bussell wordt onderscheiden.

Bron: https://www.nu.nl/achterklap/5068304/ex ... ingin.html
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Gebruikersavatar
Spraakverwarring
Berichten: 864
Lid geworden op: 28 Dec 2010, 13:48

Re: Ex-Beatle Ringo Starr geridderd door Britse koningin

Berichtdoor Spraakverwarring » 30 Dec 2017, 12:51

Voor de volledigheid: Starr (volledige naam: Richard Starkey) en Gibb werden benoemd tot Knight Bachelor, zie https://www.thegazette.co.uk/London/iss ... plement/N2
NUNTIUS TRANSMITTENDUS - Regiment Verbindingstroepen

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 875
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Re: Ex-Beatle Ringo Starr geridderd door Britse koningin

Berichtdoor Alex » 21 Mar 2018, 13:29

Sir Ringo Starr krijgt 'de meest te late onderscheiding ooit'
xxl.jpg

Prins William heeft Ringo Starr geridderd voor zijn verdiensten voor de muziek en liefdadigheidswerk. De voormalige Beatles-drummer ontving de ridderslag bij een plechtigheid in Buckingham Palace in Londen. Starr zei tegen de BBC dat hij nog niet weet of hij zich 'sir Ringo' zal noemen. "Ik ga er wel van uit dat jullie de titel gebruiken", zei hij in de richting van de cameraploeg. Dat Ringo Starr zou worden geridderd, werd in december al bekend. Volgens sommige muziekjournalisten is deze onderscheiding daarom de 'meest late uit de geschiedenis'. De enige andere nog levende Beatle, Paul McCartney, werd 21 jaar geleden al geridderd. The Beatles wordt beschouwd als de meest invloedrijke popgroep uit de geschiedenis, met hits als I want to hold your hand, Yesterday, All you need is love, Hey Jude, Let it be en Help! Starr treedt op vrijdag 8 juni met zijn band op tijdens het Holland Blues Festival in Grolloo.

Bron: https://nos.nl/artikel/2223535-sir-ring ... -ooit.html
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe


Terug naar “Groot-Brittannië”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast