Britten verkopen Onderscheiding diamanten jubileum ERII

RbP
Berichten: 314
Lid geworden op: 16 Jun 2009, 19:15

Britten verkopen Onderscheiding diamanten jubileum ERII

Berichtdoor RbP » 27 Apr 2012, 14:31

In Groot-Brittannië klinkt kritiek op mensen die hun koninklijk lintje te koop hebben aangeboden.

Zo'n 400.000 werknemers van hulpdiensten en het leger hebben van koningin Elizabeth een medaille ontvangen. Ter gelegenheid van haar diamanten jubileum wilde de koningin daarmee haar waardering tonen voor hun inzet en service.

'Liever geld'
Onder meer op eBay zijn vele tientallen medailles te koop aan geboden. Een brandweerman verkocht zijn medaille voor 150 Engelse ponden, ruim 180 euro. "Ik kreeg vorige week een medaille. Ik hou niet van de monarchie, dus voel ik er niet veel voor om dat ding te houden. Ik kan een mooie, glanzende medaille hebben of het verkopen voor geld. Persoonlijk heb ik liever geld."

De Britse regering reageert teleurgesteld op de vele verkopen. "We zijn verdrietig dat mensen dit gebaar niet waarderen en hun medailles verkopen." Overigens is verkoop van de medaille niet illegaal. De Britse overheid of het koningshuis kunnen er dan ook weinig tegen doen.

Bron: NOS.nl
"Was ist ein Orden? Ein kostensparender Gegenstand, der es ermöglicht, mit wenig Metall viel Eitelkeit zu befriedigen" (Aristide Briand)

Terug naar “Groot-Brittannië”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast