Dmitri Jakovlevitsj Kafanov - Med. Strijdverdiensten 298909

Auke
Berichten: 64
Lid geworden op: 11 Okt 2008, 20:05
Contact:

Dmitri Jakovlevitsj Kafanov - Med. Strijdverdiensten 298909

Berichtdoor Auke » 27 Jun 2009, 15:41

Medaille voor Strijdverdiensten nummer 298909 (de laagste militaire dapperheidsonderscheiding van de Sovjet-Unie en samen met de Medaille voor Moed de enige dapperheidsmedaille) werd op 14 februari 1943 verleend aan de 29-jarige garde-sergeant-majoor Dmitri Jakovlevitsj Kafanov, de beheerder van een opslagplaats van een bevoorradingspeloton van een Zelfstandige Garde-Tankregiment.Dmitri Jakovlevitsj Kafanov werd in 1913 geboren in het dorpje Kotovo in de oblast Koersk. Hij voltooide de middelbare school en ging in april 1935 in dienst van het Rode Leger. Hij vocht bij het Zuidelijke Front en werd op 14 februari 1943 onderscheiden met een Medaille voor Strijdverdiensten voor de volgende reden:

Beheerder van een opslagplaats van een bevoorradingspeloton garde-sergeant-majoor Dmitri Jakovlevitsj Kafanov werkte die dag en nacht onregelmatig om producten te bezorgen bij de militaire eenheden, zoals de militaire eenheden die zich op 17 januari 1943 in de omgeving van de boerderij Komarov bevonden. De bevoorradingseenheid en de veldkeuken bevonden zich in de omgeving van de boerderij Aleksandrovski. De vijand viel de boerderij Aleksandrovski aan in een poging de militaire eenheden af te snijden van de achterhoede.

Het bezorgen van de voedselproducten aan de militaire eenheden werd extra bemoeilijkt door intensieve bombardementen, maar dankzij de leiding en moed van garde-sergeant-majoor Kafanov werd op tijd warm eten bezorgd in de omgeving van Komarov waar de militaire eenheden zich bevonden.

Later dat jaar werd Kafanov lid van de Communistische Partij en ergens in de loop van de oorlog werd hij commandant van een zware tank.

Deze Medaille voor Strijdverdiensten was Kafanovs enige onderscheiding. In januari 1945 verliet hij het leger. Na de oorlog werd Kafanov chef-bewaking in de papierfabriek van Miropol. Hij woonde in het dorp Novo-Miropol, waarschijnlijk daar in de buurt. Beide plaatsen liggen in de oblast Zjitomir.
Bijlagen
mmvev.jpg
mmvea.jpg

Terug naar “Rusland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten