Studiekring Ridderorden en Onderscheidingen

Rogier
Berichten: 153
Lid geworden op: 18 Aug 2008, 06:05
Locatie: Amsterdam

Studiekring Ridderorden en Onderscheidingen

Berichtdoor Rogier » 06 Jan 2016, 12:16

Het begin van een nieuw jaar is een goede gelegenheid om iets langer stil te staan bij onze prachtige hobby: ridderorden, onderscheidingen, medailles, etc. Lezers van dit forum kennen als geen ander de vele invalshoeken van waaruit je de faleristiek kunt benaderen: vanuit de ‘hardware’ (het bestuderen en verzamelen van onderscheidingen, brevetten en dergelijke), vanuit de ‘software’ (het bestuderen van de gedecoreerden en de omstandigheden die tot een decoratieverlening hebben geleid); en nog veel meer.

Ik roep u op om uw kennis te delen en te vermeerderen en in 2016 het goede voornemen te maken om, niet alleen een trouw bezoeker van dit forum te blijven, maar ook lid te worden van de Studiekring Ridderorden en Onderscheidingen (SRO). De SRO bestaat sinds 1993 en is een vereniging die de studie en kennisverwerving van binnen- en buitenlandse ridderlijke orden, ridderorden en andere onderscheidingen, en de uitwisseling en verspreiding van faleristieke informatie bevordert.

De SRO houdt vier keer per jaar een bijeenkomst waar informatie kan worden uitgewisseld, boeiende presentaties worden gegeven, tentoonstellingen worden verzorgd en (twee keer per jaar) een ruilbeurs wordt georganiseerd. De leden ontvangen twee keer per jaar het verenigingsblad Decorare. Daarnaast streeft de SRO ernaar om jaarlijks een Monografie over een specifiek faleristisch onderwerp uit te geven en - weliswaar iets minder frequent - een boek. Monografieën en boeken worden aan de leden kosteloos of voor een fors lagere prijs verstrekt. De publicaties van de SRO worden voor het overgrote deel door de leden zelf geschreven.

Het afgelopen jaar heeft de SRO haar netwerk uitgebreid en is o.a. in september hoofdsponsor geweest van het seminar over 200 jaar Militaire Willems-Orde. Het voornemen is om de komende jaren vaker soortgelijke seminars te organiseren. Leden worden ook aangemoedigd om deel te nemen aan internationale bijeenkomsten van onze zusterverenigingen in het buitenland.

Als uw belangstelling voldoende is gewekt om u voor te nemen lid te worden van de studiekring, kijk dan vooral op de website van de SRO via deze link: http://www.vereniging-sro.nl/. U treft daar nog veel meer informatie aan over het lidmaatschap, de bijeenkomsten en de publicaties. Op het ledendeel van de website zijn (uiteraard alleen voor leden) diverse studies, presentaties en onderzoeksresultaten te vinden. Op de website kunt u als ‘opwarmertje’ gratis de index van de gepubliceerde Decorares t/m 2013 en Decorare nr. 26 uit december 2011 downloaden. De SRO is ook te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/StudiekringRO?fref=ts.

Als u bereid bent uw kennis te vermeerderen, die te delen en lid te worden van een vereniging die ook nog eens gezellig is, dan bent u van harte welkom.
HONI SOIT QUI MAL Y PENSE

Terug naar “In het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast