Adjudant ontvangt " army commendation badge in silver"

Gebruikersavatar
officier
Berichten: 489
Lid geworden op: 09 Apr 2010, 10:09

Adjudant ontvangt " army commendation badge in silver"

Berichtdoor officier » 12 Jan 2011, 16:10

Adjudant Frederik Brandenburg van de Staf Operationeel Ondersteuningscommando Land (Koninklijke Landmacht) heeft op dinsdag 11 januari de Silver Commendation in ontvangst mogen nemen. De adjudant kreeg de Australische onderscheiding opgespeld door commandant OOCL, brigadegeneraal Henk Jan Maijers. Het is, voor zover bekend, de eerste keer dat een Nederlandse militair deze onderscheiding ontvangt.

Adjudant Brandenburg is voorgedragen voor het werk dat hij heeft verzet voor Counter Improvised Explosive Devices en Force Protection Electronic Counter Measures tijdens zijn uitzending naar Afghanistan van december 2009 t/m juni 2010. Door de specifieke kennis binnen zijn vakgebied heeft hij bijgedragen aan de operationele veiligheid van de Australische en Nederlandse militairen in Uruzgan.

Tijdens een buitengewoon appèl op de Frank van Bijnenkazerne werd ondermeer de motivatie van de Australische Commander Joint Task Force, Major General J.P. Cantwell, voorgelezen. De Australische generaal roemde in zijn uitleg de “onvermoeibare en voorbeeldige wijze” waarop de adjudant zijn werk als Electronic Counter Measures Electronic Warfare Specialist uitvoerde.

Brigadegeneraal Maijers deed er in zijn eigen toespraak nog een schepje bovenop. Niet alleen zei hij “ erg trots” te zijn, ook gaf hij aan dat het werk van de adjudant “levens gered heeft en nog steeds doet.” De generaal uitte zijn waardering door, onder toeziend oog van de vrouw en kinderen van de adjudant, deze een bos bloemen uit te reiken.

Bron: defensie
"Weapons are an important factor in war, but not the decisive one; it is man and not materials that counts"

Terug naar “Buitenlandse onderscheidingen aan Nederlanders”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten