Ereteken voor Verdienste in brons voor Duitse HDV-MLO docent

Gebruikersavatar
René
Berichten: 608
Lid geworden op: 25 Apr 2009, 10:45

Ereteken voor Verdienste in brons voor Duitse HDV-MLO docent

Berichtdoor René » 24 Jul 2018, 20:01

Uit handen van de plaatsvervangend commandant Landstrijdkrachten, Generaal-majoor Kees Matthijssen, ontving Luitenant-kolonel Marc van de Duitse Bundeswehr donderdag 19 juli jongstleden in Amersfoort het Ereteken voor Verdienste in brons. Hij kreeg de onderscheiding voor de uitzonderlijke wijze waarop hij bij zijn cursisten van de HDV-MLO de fundamenten voor een goede Duits-Nederlandse samenwerking wist te leggen.

Na het eerst zelf voltooid hebben van de Nederlandse HDV was Luitenant-kolonel Marc de afgelopen twee jaar docent in het docententeam Hogere Defensie Vorming Module LandOptreden (HDV-MLO) te Amersfoort.Tijdens de cursussen in Amersfoort toonde Overste Marc zijn vakmanschap en spiegelde hij het Nederlandse optreden bij voortduring aan de Duitse doctrines. Daarbij becommentarieerde hij op positief-kritische wijze het Nederlandse optreden. Door de inhoudelijke onderbouwing van zijn colleges en zijn prettige wijze van presenteren, wist hij bij de ontvanger een hoge acceptatiegraad te bereiken. Hierdoor heeft hij de blik van een flink bestand Nederlandse officieren aanzienlijk verbreed en nadrukkelijk bijgedragen aan verbetering van de Duits-Nederlandse samenwerking.


Eretekens
Het Ereteken voor Verdienste in brons kan door de commandant van een krijgsmachtdeel worden toegekend aan degene die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd of zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor een krijgsmachtdeel.


Bron: Intranet Defensie
“Un soldat long et dur combat pour un morceau de ruban de couleur” (Napoleon Bonaparte)

Terug naar “Nederlandse onderscheidingen aan Buitenlanders”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast