Veteraan krijgt onderscheiding bij Highland Games

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Veteraan krijgt onderscheiding bij Highland Games

Berichtdoor Henk-Willem » 21 Sep 2016, 08:29

De Schotse veteraan Jim Anderson heeft zondagmiddag de erepenning van de gemeente Borsele gekregen. Dat gebeurde bij de start van de Highland Games by the Sea in Baarland, die door de 93-jarige oud-strijder geopend werden.

Kranslegging
Jim Anderson landde als soldaat in de Tweede Wereldoorlog bij Baarland op Amber Beach. Hij is één van de laatste nog in leven zijnde veteranen van de 52ste (Lowland) Divisie waartoe hij behoorde. "Het is een eer om hier weer te mogen zijn", zegt Anderson. "Mooi om met een kranslegging mijn gevallen kameraden te eren, maar ook mooi om hier zoveel bekenden te zien. Ze zijn hier altijd erg goed voor me geweest."

Geheim
Jim Anderson had maar wat graag meegedaan. "Maar dat is niet leuk voor de andere deelnemers, als ze door een 93-jarige oud-strijder verslagen worden", lacht hij. "Ik ben nog altijd fit. Heb nooit gerookt en nooit gedronken, en ik eet veel groenten. Dat is mijn geheim."

Boomstamwerpen
De Highland Games by the Sea worden voor de eerste keer gehouden, bij strandbrasserie De Landing in Baarland, en zijn georganiseerd door de Highland Games Vereniging Zeeland. De deelnemers doen mee aan onderdelen als steenstoten, boomstamwerpen en jeeptrekken. Allemaal gekleed in Schotse kilts.

BRON: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2016 ... -Il5PmLSbg
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Nederlandse onderscheidingen aan Buitenlanders”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast