HVO voor Maltese militairen

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 871
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

HVO voor Maltese militairen

Berichtdoor Alex » 08 Dec 2011, 21:20

Medailles op marineschip voor Maltese militairen
8 december 2011

Maltese militairen hebben in de hoofdstad La Valletta van hun thuisland zowel de Herinneringsmedaille Vredesoperaties als de Atalanta-onderscheiding ontvangen. De 12 kregen de decoraties vandaag aan boord van het bevoorradingsschip Hr. Ms. Zuiderkruis. Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom reikte ze uit.
De Maltese militairen waren als Vessel Protection Detachment (VPD) ingezet om schepen tegen piraterij te beveiligen. Bij een aanval van zeerovers voert een dergelijke eenheid vanaf het schip dat ze beschermen de eerste afweerreactie uit. Het VPD uit Malta beveiligde van 31 oktober tot en met 8 november de koopvaardijschepen “Baltic Cruiser”, beladen met voedsel van het World Food Programme (WFP) van de VN, en “Caroline Scan”, op weg naar Mombasa om voeding te laden. Verder werd er veel kennis en ervaring uitgewisseld tussen het Maltese VPD, Nederlandse mariniers en het scheepsboardingteam.
Als blijk van waardering en respect kreeg het Maltese VPD, naast de Atalanta-medaille van het Europese vlootverband EUNAVFOR, ook de Nederlandse Herinneringsmedaille Vredesoperaties. Deze wordt normaal alleen toegekend aan Nederlandse militairen of burgers na deelname aan een vredesoperatie. De uitreiking aan de 12 Maltezen onderstreept de unieke samenwerking tussen beide landen van de Europese Unie.
Tijdens de ceremonie werd Borsboom vergezeld door de commandant van de Maltese strijdkrachten brigadier Xuereb, de Nederlandse ambassadeur Gabriëlse en een groot aantal leden van de Maltese regering.
borsboom Malta.jpg

Bron: http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2 ... militairen
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 871
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Weer HVO voor Maltezers

Berichtdoor Alex » 13 Feb 2014, 09:01

De leden van het Maltese Special Duties Enhanced Boarding Team (MSDEBT) kregen voor hun deelname aan de EU-missie Atalanta aan boord van Zr. Ms. Johan de Witt, een onderscheiding. De Nederlandse ambassadeur in Malta reikte de Herinneringsmedaille voor Vredesoperaties uit. Het was de derde keer dat een Maltees team aan boord van een Nederlands schip een bijdrage leverde aan Atalanta.

Bron: http://www.defensie.nl/missies/actueel/ ... ties_video
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe


Terug naar “Nederlandse onderscheidingen aan Buitenlanders”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten