Ereteken voor verdienste voor Oostenrijkse officier

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 843
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Ereteken voor verdienste voor Oostenrijkse officier

Berichtdoor Alex » 07 Sep 2011, 17:48

02 september 2011
De Oostenrijkse luitenant-kolonel Andreas Loschek heeft vandaag in Oirschot het Ereteken voor Verdienste in zilver gekregen. Hij ontving de hoge Defensieonderscheiding voor zijn waardevolle bijdrage aan de European Union Battle Group (EUBG). Loschek was sinds de formering van deze gevechtsgroep halverwege vorig jaar, geplaatst op het hoofdkwartier in Oirschot. Daar was hij verantwoordelijk voor de opleiding en training van de uit 2350 man bestaande eenheid. De Oostenrijker deed dat op dusdanig professionele wijze dat de Nederlandse krijgsmacht zich internationaal kon manifesteren. “Andreas weet waar hij het over heeft. We hebben als hoofdkwartier veel van hem geleerd”, zo zei brigadegeneraal Michiel van der Laan die de Europese gevechtsgroep leidde en het ereteken namens de minister uitreikte.
De EUBG stond de eerste helft van 2011 stand-by voor inzet door de Europese Unie. Behalve uit Nederland waren de troepen afkomstig uit Oostenrijk, Duitsland, Finland en Litouwen.
Het Ereteken voor Verdienste werd op 16 april 1987 ingesteld door toenmalig minister van Defensie Wim van Eekelen. Het is een ministeriële en geen Koninklijke onderscheiding.

Bron: www.mindef.nl
Bijlagen
AUT ereteken.jpg
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Nederlandse onderscheidingen aan Buitenlanders”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast