Medaille bijzondere verdienste van de Koninklijke Nederlandse Vereniging "Onze Luchtmacht" voor Lt-Gen Schnitger

Voor alle onderscheidingen die niet in de bovenstaande categorieën vallen. (Zowel erkende als niet erkende)
Gebruikersavatar
skygulik
Berichten: 280
Lid geworden op: 15 Aug 2009, 21:42
Locatie: Friesland

Medaille bijzondere verdienste van de Koninklijke Nederlandse Vereniging "Onze Luchtmacht" voor Lt-Gen Schnitger

Berichtdoor skygulik » 12 Mei 2016, 21:30

Vanmiddag (12-05-2016) heeft de luitenant-generaal Alexander Schnitger op Air Operations Control Station Nieuw Milligen (AOCS NM)

de Medaille voor bijzondere verdienste van de Koninklijke Nederlandse Vereniging "Onze Luchtmacht" uitgereikt gekregen.

Foto volgt nog

Bron: Was zelf aanwezig.
De omnibus dubitandum

Gebruikersavatar
skygulik
Berichten: 280
Lid geworden op: 15 Aug 2009, 21:42
Locatie: Friesland

Re: Medaille bijzondere verdienste van de Koninklijke Nederlandse Vereniging "Onze Luchtmacht" voor Lt-Gen Schnitger

Berichtdoor skygulik » 17 Mei 2016, 17:01

Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Schnitger, werd verrast met een bijzondere onderscheiding voor zijn innovatieve visie, creativiteit, durf en leiderschap. Schnitger ontving de medaille in het bijzijn van genodigden uit zijn omgeving en luchtmachters die zich vanaf het begin af aan hebben ingezet voor CLSK3.0.
De medaille voor bijzondere verdienste van de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Luchtmacht’ werd uitgereikt door de voorzitter van de vereniging Onze Luchtmacht, commodore bd. Tom de Bok, en Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, luitenant-generaal Bart Hoitink. Beide stonden tijdens hun speech stil bij de loopbaan van Schnitger, zijn kenmerkende durf en vastberadenheid om relevantie voor het CLSK te behouden.


Bijzondere verdienste
De medaille van bijzondere verdienste is een onderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Vereniging ‘Onze Luchtmacht’, en wordt uitgereikt aan hen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse luchtvaart in het algemeen en voor de Luchtmacht en/of de Vereniging Onze Luchtmacht. Schnitger ontving de onderscheiding voor ‘zijn conceptuele denken, innovatieve visie, durf en leiderschap, waarvan hij tijdens zijn gehele actieve loopbaan als luchtmachtofficier heeft blijk gegeven. Hij heeft daardoor aan de basis van vele belangrijke ontwikkelingen binnen en buiten de Luchtmacht gestaan, zoals onbemande vliegtuigen, vervanging F-16, integratie Combined Air Operations Centers, het operationeel concept voor de F-35, de transformatie naar CLSK3.0, innovatiecentrum AIR en het Aerospace cluster. Voorts heeft hij de hernieuwde samenwerking met de KNVOL mede vorm gegeven en ruimhartig gesteund. Daarmee heeft hij de Koninklijke Luchtmacht in belangrijke mate toekomstbestendig gemaakt, niet alleen voor operaties in de lucht en in de ruimte, maar zeer zeker ook met het oog op de fundamentele onzekerheden en veranderingen die de toekomst met zich mee gaat brengen’. Ook andere luchtmachters hebben de onderscheiding in het verleden ontvangen zoals voormalig bevelhebber luitenant-generaal Droste en wijlen generaal-majoor Breeschoten, die de onderscheiding postuum ontving vorig jaar.
Bijlagen
2.jpg
medaille
1.jpg
uitreiking
De omnibus dubitandum


Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast