Pagina 1 van 1

Hoge Duitse onderscheiding voor Generaal b.d. Van Uhm

Geplaatst: 27 Jun 2013, 17:06
door René
Generaal b.d. Peter van Uhm ontving deze week in de residentie van de Duitse ambassadeur in Den Haag het Grootkruis voor Verdienste met de ster. De versierselen werden hem namens de Duitse Bondspresident Joachim Gauck omgehangen door ambassadeur Franz Josef Kremp.

Generaal b.d. Van Uhm kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inspanningen als Commandant der Strijdkrachten om de relaties met de Duitse strijdkrachten verder te verbeteren en uit te bouwen. De onderscheiding werd hem ook toegekend voor de manier waarop hij bij de NAVO duidelijk heeft gemaakt dat de Duitse hulp bij de politietrainingsmissie in Kunduz onontbeerlijk was. "Generaal Van Uhm heeft daarmee ook het aanzien van Duitsland binnen het Atlantisch bondgenootschap en bij de internationale gemeenschap in zijn totaliteit versterkt", aldus ambassadeur Kremp.

De ceremonie werd bijgewoond door onder anderen Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp, voormalig minister van Defensie Hans Hillen en de plaatsvervangend inspecteur-generaal van de Bundeswehr luitenant-generaal Peter Schelzig.Bron: http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2013/06/27/46206809/Hoge_Duitse_onderscheiding_voor_generaal_Van_Uhm

Re: Hoge Duitse onderscheiding voor Generaal b.d. Van Uhm

Geplaatst: 29 Jun 2013, 15:01
door Alex
Kleine correctie, het betreft hier niet het grootkruis, maar het grote kruis. Scheelt maar weinig, maar toch een groot verschil. In het Duits het "Großes Verdienstkreuz mit Stern", vergelijkbaar met grootofficier. Er bestaat daarnaast ook een echt "Großkreuz".