Hoge Duitse onderscheiding voor Generaal b.d. Van Uhm

Gebruikersavatar
René
Berichten: 603
Lid geworden op: 25 Apr 2009, 10:45

Hoge Duitse onderscheiding voor Generaal b.d. Van Uhm

Berichtdoor René » 27 Jun 2013, 17:06

Generaal b.d. Peter van Uhm ontving deze week in de residentie van de Duitse ambassadeur in Den Haag het Grootkruis voor Verdienste met de ster. De versierselen werden hem namens de Duitse Bondspresident Joachim Gauck omgehangen door ambassadeur Franz Josef Kremp.

Generaal b.d. Van Uhm kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inspanningen als Commandant der Strijdkrachten om de relaties met de Duitse strijdkrachten verder te verbeteren en uit te bouwen. De onderscheiding werd hem ook toegekend voor de manier waarop hij bij de NAVO duidelijk heeft gemaakt dat de Duitse hulp bij de politietrainingsmissie in Kunduz onontbeerlijk was. "Generaal Van Uhm heeft daarmee ook het aanzien van Duitsland binnen het Atlantisch bondgenootschap en bij de internationale gemeenschap in zijn totaliteit versterkt", aldus ambassadeur Kremp.

De ceremonie werd bijgewoond door onder anderen Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp, voormalig minister van Defensie Hans Hillen en de plaatsvervangend inspecteur-generaal van de Bundeswehr luitenant-generaal Peter Schelzig.Bron: http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2013/06/27/46206809/Hoge_Duitse_onderscheiding_voor_generaal_Van_Uhm
“Un soldat long et dur combat pour un morceau de ruban de couleur” (Napoleon Bonaparte)

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 848
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Re: Hoge Duitse onderscheiding voor Generaal b.d. Van Uhm

Berichtdoor Alex » 29 Jun 2013, 15:01

Kleine correctie, het betreft hier niet het grootkruis, maar het grote kruis. Scheelt maar weinig, maar toch een groot verschil. In het Duits het "Großes Verdienstkreuz mit Stern", vergelijkbaar met grootofficier. Er bestaat daarnaast ook een echt "Großkreuz".
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe


Terug naar “Duitsland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast