Duitse onderscheiding voor Tarcicia Voigt

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Duitse onderscheiding voor Tarcicia Voigt

Berichtdoor Henk-Willem » 16 Jun 2009, 14:26

Tarcicia Voigt, hoofd van het Jeugd OntmoetingsCentrum Ysselsteyn, is vrijdag 12 juni jl. onderscheiden met het Kruis van Verdienste aan lint van de Bondsrepubliek Duitsland. De onderscheiding werd in Huis Schuylenburch in Den Haag uitgereikt door ambassadeur dr. Thomas Läufer.

Tarcicia Voigt, die tevens zitting heeft in de Venrayse gemeenteraad, is sinds 1998 hoofd van het Jeugd OntmoetingsCentrum op het oorlogskerkhof Ysselsteyn. Vanaf het begin heeft zij een grote bijdrage geleverd aan de verzoening tussen Nederlanders en Duitsers. Bovendien zette zij zich aan de zijde van haar echtgenoot, de beheerder van het Duitse oorlogskerkhof, in het bijzonder in bij het organiseren van de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid tijdens de Volkstrauertag.

“Het is in hoge mate aan haar initiatief te danken dat leden van Nederlandse veteranenbonden intussen actief betrokken zijn bij het vormgeven van deze herdenkingsplechtigheid en dat talrijke vertegenwoordigers van het openbare leven in Nederland deze herdenking te baat nemen om door hun aanwezigheid de gegroeide verbondenheid met hun Duitse buren te onderstrepen”, aldus de ambassadeur. “Met haar voorbeeldige persoonlijk inzet draagt zij actief bij tot verzoening en tot de vriendschappelijke relatie tussen onze beide landen.”

BRON: Gemeente Venray
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Duitsland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast