Hoge Franse onderscheiding voor organist Simon Stelling

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Hoge Franse onderscheiding voor organist Simon Stelling

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:43

De Franse Société académique ”Arts-Sciences-Lettres” in Parijs heeft maandag 17 april de gouden medaille toegekend aan organist Simon Stelling uit Alphen aan den Rijn.

Dat meldt Alphens.nl maandag. Stelling, organist van het Steinmeyerorgel in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn en stadsorganist van deze plaats, krijgt de medaille voor zijn veertig jaar lange inzet voor romantische en moderne Franse orgelmuziek.

Op 24 juni zal de prijs in Parijs worden uitgereikt.

Eerder kregen in Nederland onder anderen Pieter Baak (2010) en Sander van Marion (2012) de gouden medaille van de Franse academie.

BRON: https://www.rd.nl/muziek/hoge-franse-on ... -1.1393758
Prestigieuze Franse onderscheiding voor Simon Stelling
Vandaag heeft La Société académique `Arts-Sciences-Lettres`" bekend gemaakt dat zij de Gouden Medaille heeft toegekend aan de Alphense organist Simon Stelling.

Met deze medaille wordt bijzondere waardering gegeven aan de 40 jaar lange inzet van Simon voor romantische en moderne Franse orgelmuziek. De Alphenaar schaart zich daarmee onder wereldberoemde ontvangers van dezelfde medaille zoals de Nobelprijswinnaars ALBERT SCHWEITZER en JEAN-MARIE LEHN. violist/dirigent LORD YEHUDI MENUHIN en onderzoeker JACQUES-IVES COUSTEAU.

Simon Stelling is de vaste organist van het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk, en werd eerder door de gemeente Alphen aan den Rijn al benoemd tot stadsorganist.

Het orgel wordt gebruikt in de Erediensten in de Adventskerk, maar ook buiten deze diensten om kan het Alphense publiek van het orgel genieten. Recent kwamen nog ruim 1000 scholieren langs om op hun manier kennis te maken met orgelmuziek, en regelmatig worden er op vrijdagavond concerten georganiseerd.

Uitreiking
De uitreiking van deze Franse onderscheiding zal op 24 juni a.s. in Parijs plaatsvinden.

BRON: http://www.alphens.nl/nieuws/cultuur/26 ... lling.html
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Frankrijk”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast