Dirigent Arie van Beek krijgt belangrijke Franse medaille

Gebruikersavatar
Roel
Moderator
Berichten: 2506
Lid geworden op: 12 Jun 2007, 07:42
Locatie: -Limburg-
Contact:

Dirigent Arie van Beek krijgt belangrijke Franse medaille

Berichtdoor Roel » 11 Okt 2007, 07:36

ROTTERDAM Dirigent Arie van Beek, ook docent aan het Rotterdams Conservatorium, is in Frankrijk onderscheiden als chevalier dans lordre des Arts et Lettres.

Het is uitzonderlijk dat deze hoge onderscheiding wordt toegekend aan een buitenlander. Arie van Beek krijgt de onderscheiding voor zijn werk als dirigent in Frankrijk, waar hij sinds 1994 aan de weg timmert als chef-dirigent van het Orchestre dAuvergne.

Met dit orkest geeft hij 60 concerten per jaar in heel Frankrijk en maakt hij internationale tournees. Van Beek is als dirigent en docent directie verbonden aan het Rotterdams Conservatorium. Hij is vaste dirigent van het Doelenensemble en is gastdirigent bij onder meer Die Nordwestdeutsche Philharmonie, l’Orchestre de Grenade, het Brabants Orkest, het Orkest van het Oosten en l’Orchestre philharmonique de Radio France.

Het brede repertoire van Arie van Beek strekt zich uit van barokmuziek tot muziek van de 21ste eeuw. Hij dirigeert symfonie- en kamerorkesten, opera, ballet, oratorio en alle vormen van theatermuziek, waaronder veel werken voor kinderen.

Arie van Beek ontvangt de onderscheiding vrijdag in Clermont Ferrand. De onderscheiding werd in 1957 ingesteld door president Charles de Gaulle.


Bron: AD

Afbeelding
Heeft u informatie over items uit mijn collectie? Neem dan contact met mij op..
Lid van SRO en OMSA

Terug naar “Frankrijk”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast