Pagina 1 van 1

Franse hulde voor Nederlandse militairen

Geplaatst: 21 Mei 2012, 16:44
door Alex
16 mei 2012
4 Nederlandse militairen hebben de afgelopen dagen een Franse onderscheiding ontvangen. Commandeur Michiel Hijmans werd in Den Haag benoemd tot Officier de l’Ordre National du Mérite. De andere 3 kregen deMédaille de la Défense Nationale.
2 jaar geleden ontving commandeur Hijmans al de Médaille de la Défence Nationale in goud voor zijn bijzondere inzet bij de Frans-Nederlandse samenwerking. Hijmans ontving de versierselen uit handen van de ambassadeur van Frankrijk, Pierre Ménat. Bij de plechtigheid waren onder anderen Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm, Commandant der Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom en directeur Personeelsbeleid commandeur Henk Itzig Heine aanwezig.
Elders in het land, in het Zeeuwse Kapelle, ontvingen 3 landmachtmilitairen de Médaille de la Défense Nationale. Luitenant-kolonel Willem de Kant heeft tijdens zijn uitzending naar Gabon uitstekend samengewerkt met zijn Franse collega’s. Dat geldt evenzeer voor de luitenant-kolonels Victor Schreijen en Dennis van Dijk. Zij werkten op het ISAF-hoofdkwartier in Kabul onder de Franse brigadegeneraal Christophe de Saint Chamas op de sectie J5, waar de plannen voor de eenheid worden gemaakt.
Kapelle heeft een speciale betekenis voor de Franse militairen. Op de begraafplaats in het dorp bevinden zich de graven van 226 soldaten die in Nederland onder de Franse vlag zijn gesneuveld in de meidagen van 1940, waaronder brigadegeneraal Marcel Deslaurens.

Bron: http://www.mindef.nl