TU/e-hoogleraar krijgt hoge Franse onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

TU/e-hoogleraar krijgt hoge Franse onderscheiding

Berichtdoor Henk-Willem » 30 Nov 2011, 18:20

EINDHOVEN - TU/e-hoogleraar prof. René de Borst krijgt een hoge Franse onderscheiding. Hij wordt Officier dans l'Ordre National du Mérite. Dat heeft de Franse ambassadeur hem laten weten.

Cursor, het weekblad van de TU/e, heeft dat bekendgemaakt. De Borst krijgt zijn benoeming vanwege het bevorderen van de relaties tussen Frankrijk en Nederland op het gebied van onderzoek en hoger onderwijs. De hoogleraar Werktuigbouwkunde is een aantal jaren lid geweest van de Frans-Nederlandse Samenwerkingsraad en was wetenschappelijk directeur van de Frans-Nederlandse Akademie.

Hij vervulde gasthoogleraarschappen aan de École Normale Superieure en aan de INSA Lyon in Metz. De Borst was in deeltijd Directeur de Recherche bij het Centre National de la Recherche Scientifique en zat in jury's van de Agence Nationale de la Recherche en het Institut Universitaire de France. Ook begeleidde hij een aantal promovendi in Frankrijk als eerste promotor.

De Ordre National du Mérite is een onderscheiding voor burgerlijke of militaire successen. Zowel Franse onderdanen als buitenlanders kunnen ervoor in aanmerking komen.

BRON: ED.nl (onderwijs)
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Frankrijk”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast