Franse medaille voor landmachtoverste

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 852
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Franse medaille voor landmachtoverste

Berichtdoor Alex » 09 Aug 2011, 14:58

04 augustus 2011 | 10:27
Luitenant-kolonel Johan Bergsma heeft onlangs in Frankrijk uit handen van de Chief Rear Support Command van het Rapid Reaction Corps France, kolonel Dominique Martin, de Medaille de la Defense Nationale in goud ontvangen. Een bijzonderheid, want de eremedaille is sinds de instelling slechts 17 maal eerder aan een buitenlandse militair uitgereikt.
Bergsma kreeg de onderscheiding voor de wijze waarop hij 3 jaar lang op het hoofdkwartier in Lille zijn taak vervulde en in het bijzonder voor de manier waarop hij zich inzette voor de Franse militairen. Omdat het RRC FRA grotendeels uit Franse militairen bestaat, deed hij ook veel zaken de Franse landmachtstaf (CFT), die ook in Lille is gevestigd. Op de gouden medaille staat de vermelding "Exceptionnel" (buitengewoon).
Luitenant-kolonel Bergsma was van juni 2007 tot en met juli 2010 bij het Rapid Reaction Corps France geplaatst als Deputy Acting Chief of Staff (DACOS) G7, tevens Chief Mission Preparation and integration. In die functie was hij projectofficier van 3 missies: NRF, Tsjaad en ISAF.

Bron: intranet MinDef
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Frankrijk”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast