Jan de Koning ontvangt eervolle Franse onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Jan de Koning ontvangt eervolle Franse onderscheiding

Berichtdoor Henk-Willem » 15 Dec 2009, 08:49

DEN HAAG, 12 december 2009 - Begin deze week ontving Jan de Koning (63) uit handen van de Franse Ambassadeur, Z.E. Jean François Blarel, de onderscheiding Chevalier du Merite agricole. De Koning kreeg zijn onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de verkoop en promotie van Franse producten in Nederland.

Jan de Koning richtte in 1992 zijn bedrijf Sprankling op, dat sindsdien gevestigd is aan het Lange Voorhout in Den Haag. Als enige zaak in Nederland wordt daar uitsluitend champagne verkocht. De voorraad champagne is met zorg samengesteld uit meer dan 30 soorten - uiteraard uitsluitend uit Frankrijk. Naast champagne verkoopt Sprankling onder meer zilver, bestek en serviesgoed van de bekende Franse merken Ercuis, resp. Raynaud. Na het succes van deze winkel opende Jan de Koning aan het Voorhout Sprankling Culinair, dat naast proeflokaal ook een professionele keuken heeft, waar o.a. kooklessen worden gegeven.

Voordat De Koning begin jaren '90 zijn champagnewinkel startte, werkte hij in binnen- en buitenland in de branche van sportartikelen en sportkleding. Zo had hij een aantal agenturen van bekende merken. Helly Hansen kocht zijn bedrijf in 1982 en De Koning bleef 10 jaar als directeur Benelux aan hen verbonden. Jan de Koning was een van de oprichters van de Stichting' Namaakbestrijding´, een organisatie die zich inzet voor het behoud van intellectueel eigendom en auteursrecht.
Zijn contacten met Frankrijk zijn langdurig en intensief. Hij werkte jarenlang met Franse fabrikanten voor de Nederlandse markt, en bezocht vele malen per jaar o.a. de Franse Champagnestreek. Jan de Koning beschouwt deze onderscheiding als de kroon op zijn werk. Zijn uitspraak: ' niet alleen champagne in december, maar in het gehele jaar, want iedere dag is het feest, dus tijd voor champagne', doet zeker opgeld tijdens deze voor hem zo vreugdevolle gebeurtenis.

BRON: Drinks, slijtersvakblad
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Frankrijk”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast