Hoge Franse onderscheiding voor Karin De Schepper (INE)

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Hoge Franse onderscheiding voor Karin De Schepper (INE)

Berichtdoor Henk-Willem » 23 Apr 2009, 13:55

Karin De Schepper, secretaris van Inland Navigation Europe (INE), is woensdag onderscheiden als Ridder in de Franse Orde van Verdienste. De versierselen werden haar in Brussel opgespeld door François Bordry, de voormalig voorzitter van de Franse vaarwegbeheerder Voies Navigables de France (VNF).

De Republiek Frankrijk kent de ridderorde toe aan mensen die zich onderscheiden in een publieke functie, burger of militair, of voor buitengewone persoonlijke prestaties. De orde werd in 1963 ingesteld door president Generaal de Gaulle.

INE-bestuurslid Hilde Bollen feliciteerde Karin De Schepper als eerste met haar onderscheiding. ‘Het is een hoge eer en het doet ons allemaal veel genoegen te zien dat Karin's toewijding aan de binnenvaart de brede waardering krijgt die ze verdient.'

De Schepper zelf ziet in de onderscheiding vooral een aanmoediging om door te gaan. Ze sprak haar dank uit aan collega's en vrienden waarmee ze mag samenwerken om de binnenvaart te promoten als een waardevolle partner in groene transportketens. ‘Onze klus is nog lang niet geklaard. Grote verschuivingen zijn gaande in de economie, de samenleving en ons dagelijks leven, met sterke invloed op de logistieke organisatie en het vervoer over water. Het is een uitdaging om creatieve oplossingen te bedenken samen met alle enthousiaste partners die de passie voor Europese rivieren en kanalen delen.'

Karin De Schepper is twaalf jaar werkzaam in de binnenvaart, sinds 2001 als INE-secretaris. Ze heeft INE vanaf het begin helpen ontwikkelen tot een organisatie voor binnenvaartlobby en -belangenbehartiging op Europese schaal.

BRON: Schuttevaer
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Frankrijk”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten