Pauselijke onderscheiding voor KRO-voorzitter

Gebruikersavatar
Roel
Moderator
Berichten: 2508
Lid geworden op: 12 Jun 2007, 07:42
Locatie: -Limburg-
Contact:

Pauselijke onderscheiding voor KRO-voorzitter

Berichtdoor Roel » 14 Mar 2008, 14:13

Utrecht, 8 maart. Scheidend KRO-voorzitter Frans Slangen (64) heeft zaterdag tijdens zijn afscheidsbijeenkomst in Oirschot een hoge pauselijke onderscheiding ontvangen.Slangen is benoemd tot Commandeur in de Orde van de heilige Gregorius de Grote. De versierselen die bij de onderscheiding horen, zijn hem door kardinaal Simonis uitgereikt in de Sint Petruskerk in Oirschot. Het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland heeft dit bekendgemaakt.

Slangen krijgt de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet op kerkelijk en maatschappelijk vlak. Hij was de afgelopen twaalf jaar voorzitter van de Katholieke Radio Omroep, de grootste katholieke vereniging van ons land. In die hoedanigheid was Slangen ook verantwoordelijk voor de invulling van de RKK-zendtijd.

De Orde van de H. Gregorius de Grote is in 1831 door paus Gregorius XVI ingesteld met als doel het eren van trouwe en verdienstelijke burgers. Het commandeurschap in de Orde van de H. Gregorius is de op één na hoogste kerkelijke onderscheiding die aan leken kan worden verleend.


bron: nrc.nl
Heeft u informatie over items uit mijn collectie? Neem dan contact met mij op..
Lid van SRO en OMSA

Terug naar “Vaticaan”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast