Ridder in RK Orde van Sint Sylvester

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Ridder in RK Orde van Sint Sylvester

Berichtdoor Henk-Willem » 26 Okt 2014, 15:25

UITHOORN - Bisschop mgr. J. Hendriks heeft vrijdag aan Herman van Bemmelen, tot voor enkele maanden de vice-voorzitter van het bestuur van de RK Emmaüsparochie, een hoge pauselijke onderscheiding uitgereikt.

Dit vond plaats in het bisschopshuis in Haarlem in aanwezigheid van familie en afgevaardigden van de besturen waarin Van Bemmelen actief was of nog is. De gedocoreerde heeft zich ingezet voor tal van katholieke organisaties. De onderscheiding werd hem opgespeld door zijn echtgenote, zonder wie dit alles niet mogelijk was geweest, zoals de nieuwe ridder ruiterlijk erkende.

Redactie
In de eigen parochie in Uithoorn was Van Bemmelen lid van de redactie van het parochieblad, van de Raad van kerken, secretaris en later vice-voorzitter van het parochie-bestuur, website van de parochie, organisatie Taizé vieringen, penningmeester.

Hij stond ook midden in een moeilijke problematiek rond de sluiting van de Schanskerk die voor de Uithoornse katholieke gemeenschap een zware tijd is geweest.

Daarnaast is er meer: de kersverse ridder was een fervent basketballer en betrokken bij verschillende clubs; zo was hij mede-oprichter en bestuurslid van de RK Basketbalvereniging TOP te Amstelveen en penningmeester bij Basketbalvereniging Slotermeer; In 1969 werd de vereniging Noeta mede door Van Bemmelen opgericht. Hij is betrokken bij de Stichting Katholieke Jeugdbelangen Uithoorn, sinds 1980.

Landelijk is hij betrokken bij de Stichting Communicantes als penningmeester, een initiatief dat gericht is op de bevordering van communicatie tussen Oost- en West-Europa, bemiddeling tussen donoren (ordes en congregaties) en instantie in Oost-Europa die steun nodig hebben. Als Penningmeester is hij eindverantwoordelijk voor de correcte uitvoering en het beheer van de projecten.

Bestuurslid
Ook was hij lang actief als bestuurslid, penningmeester en later lid van de Raad van Toezicht van de R.K. Scholengemeenschap Thamen en van Iris, Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Haarlem, Heemstede, Haarlemmermeer en Uithoorn. Ook in andere organisatie was en is hij actief voor Kerk en maatschappij.

BRON: dichtbij.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Vaticaan”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten