Pauselijke onderscheiding voor Jan Hoen

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheiding voor Jan Hoen

Berichtdoor Henk-Willem » 20 Okt 2013, 12:40

ROERMOND - Raadsnestor Jan Hoen (72) uit Maastricht heeft vanmiddag in Roermond een hoge pauselijke onderscheiding gekregen. De fractievoorzitter van de Maastrichtse Volkspartij is benoemd tot ridder in de orde van Sint Sylvester. Dit, zoals het officieel heet, vanwege zijn verdiensten op het vlak van Kerk en maatschappij. In het bijzonder heeft hij zich ingezet voor de relatie tussen katholisme en jodendom in de provincie Limburg.

De orde van Sint Sylvester werd in 1841 ingesteld door paus Gregorius XVI en kent drie klassen: Grootkruis, Commandeur en Ridder. De orde is vooral gecreëerd om leken te eren die actief zij in het apostolaat en de verkondiging.

Jan Hoen is en was onder meer gemeenteraadslid, lid van Provinciale Staten van Limburg en wethouder in Maastricht, alsmede voorzitter van diverse organisaties en verenigingen, waaronder voetbalclub MVV. Daarnaast is hij voorzitter van stichting De Knoevel Zuid Limburg, een instantie die verwendagen voor langdurig zieke kinderen organiseert, en ambassadeur van De Ommekeer, een huis voor verslaafden op christelijke basis.

Ook zet hij zich al tientallen jaren in voor de Joodse gemeenschap in Limburg, mede vanuit de resonansgroep Katholieke Kerk - Jodendom in Limburg, waar hij lid van is. Deze groep heeft tot doel de verhoudingen tussen de RK-Kerk en de Joodse Gemeenschap te verbeteren en te versterken.

De versierselen behorende bij de onderscheiding worden uitgereikt door mgr. Theo Willemsen, voorzitter van de Resonansgroep Katholieke Kerk - Jodendom in Limburg tijdens een vergadering van deze groep.

BRON: http://www.dichtbij.nl/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Vaticaan”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast