Pauselijke onderscheiding baron Geijsteren

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheiding baron Geijsteren

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Dec 2011, 23:07

Baron Wilbert de Weichs de Wenne (77) uit Geijsteren heeft maandagmiddag een hoge pauselijke onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd tot ridder in de Orde van Sint Sylvester, vanwege zijn vele verdiensten op het gebied van kerk en maatschappij.

De versierselen, behorend bij de onderscheiding, werden maandag uitgereikt door bisschop Frans Wiertz in het bisdomgebouw in Roermond. Dit gebeurde tijdens een gezamenlijke vergadering van het Kathedraal Kapittel met de Raad voor Economische Aangelegenheden. De orde werd in 1841 ingesteld door paus Gregorius XVI en kent drie klassen: grootkruis, commandeur en ridder. De orde is vooral gecreëerd om leken te eren die actief zijn in het apostolaat en de verkondiging.

De Weichs de Wenne was van mei 1998 tot mei 2008 lid van de Raad voor Economische Aangelegenheden van het bisdom Roermond. Momenteel is hij nog adviseur van deze raad. De Weichs de Wenne is penningmeester van de parochie in Geijsteren en van het dekenaat Venray-Gennep. Ook is hij lid van het algemeen bestuur van Donatus, een landelijk opererende verzekeringsmaatschappij ten behoeve van kerkgebouwen en ander kerkelijk onroerend goed. Daarnaast is hij beschermheer van het koninklijk Sint-Willibrordusgilde in Geijsteren.

BRON: Peel en Maas (Nieuwsblad voor Venray en omgeving)
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Vaticaan”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast