Bisschop geeft onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Bisschop geeft onderscheiding

Berichtdoor Henk-Willem » 30 Mei 2011, 10:29

UITHOORN - Bisschop Punt heeft zaterdag 21 mei een bezoek gebracht aan de Uithoornse Emmaüsparochie.

Samen met pastor J. Woolderink en R. Mascini en J. Huijgens ging de bisschop de eucharistieviering voor. Punt liet zijn waardering blijken voor de manier waarop de Uithoornse parochie in deze tijd vorm geeft aan het kerk-zijn.

Dat was niet de enige reden dat Uithoorn werd vereerd met een bezoek van het hoofd van het Haarlemse bisdom. Jules Bosma werd vereerd met de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Sint Sylvester. Zijn dochter mocht hem de onderscheiding opspelden wat door de aanwezigen werd onderstreept met een staande ovatie.

Bosma is vanaf mei 1978 9 jaar vice-voorzitter van het parochiebestuur van de toenmalige parochie van het H. Sacrament geweest. Over de periode 1987 tot 2003 was Bosma bestuurlijk medeverantwoordelijk voor het Dekenaat Amstelland waar Uithoorn toen deel van uit maakte. Vanuit die functie was hij ook nauw betrokken bij het stiltecentrum, dat werd geplaatst bij de grote Floriade tentoonstelling. Namens de R.K. Parochies in Uithoorn is Jules Bosma al jaren betrokken bij de Raad van Kerken, waarvan hij een aantal perioden voorzitter was.

Na de viering was er gelegenheid tot felicitatie en gelegenheid tot samenzijn met een hapje en een drankje in het trefcentrum van de parochie.

BRON: www.echo.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Vaticaan”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast