Hoge pauselijke onderscheiding voor Yvonne Timmerman-Buck

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Hoge pauselijke onderscheiding voor Yvonne Timmerman-Buck

Berichtdoor Henk-Willem » 02 Jun 2010, 15:36

De uit Kerkrade afkomstige Yvonne Timmerman-Buck (53) heeft een hoge pauselijke onderscheiding gekregen. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Sint Silvester. De voormalige voorzitter van de Eerste Kamer kreeg de onderscheiding bij haar afscheid van Skanfonds, voorheen bekend als de Stichting Katholieke Noden.

Skan zet zich onder meer in voor de financiering van projecten voor daklozen, gehandicapten en vluchtelingen. Ook zet de organisatie, die is geïnspireerd op de katholieke traditie, zich in voor behoud van materieel en immaterieel religieus erfgoed. Ook voor haar inzet voor dit onderdeel werd Timmerman-Buck onderscheiden.

De benoeming tot Ridder in de Orde van Sint Silvester is een van de allerhoogste pauselijke onderscheidingen en wordt toegekend aan personen die zich op bijzondere en unieke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor Kerk en samenleving.

Politica Timmermans-Buck was van juni 2003 tot oktober 2009 voorzitter van de Eerste Kamer. In november vorig jaar werd ze lid van de Raad van State. Voorts is zij voorzitter van de Marga Klompéstichting, curator van de theologische faculteit in Tilburg en bestuurslid van de KRO.

BRON: Bisdom Roermond
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Vaticaan”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast