Jongerenwerker krijgt hoge pauselijke onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Jongerenwerker krijgt hoge pauselijke onderscheiding

Berichtdoor Henk-Willem » 10 Jan 2010, 17:23

Harm Ruiter is onlangs benoemd tot Ridder in de Orde van Sint-Silvester. Bisschop Everard de Jong reikte hem vandaag tijdens een mis in Helvoirt de onderscheiding uit. Dat heeft het bisdom Den Bosch vandaag bekendgemaakt.

Wereldjongerendagen
Ruiter (37) ontving de hoge pauselijke onderscheiding voor zijn persoonlijke inzet voor het katholieke jongerenwerk, waaronder de Nederlandse deelname aan de Wereldjongerendagen en de jaarlijkse Katholieke Jongerendag in Den Bosch.

Katholieke Jongerendag
Ruiter is van jongs af aan actief in de Katholieke Charismatische Vernieuwing en zet zich in voor het kerkelijk jeugd- en jongerenwerk en evangelisatie. Sinds een aantal jaren doet hij dat ook beroepsmatig. Als beleidsmedewerker jeugd en jongeren bij het SRKK (Secretariaat Rooms Katholieke Kerk in Nederland) heeft hij in vijf jaar tijd de Katholieke Jongerendag uitgebouwd tot een jaarlijkse landelijke activiteit, waaraan zo’n 2.000 tieners en jongeren deelnemen.

Vader van vijf kinderen
Momenteel is Harm Ruiter werkzaam bij het bisdom Den Bosch, waar hij tot 2009 ook als projectleider van het diocesane Evangelisatieprogramma fungeerde. Harm Ruiter is getrouwd en vader van vijf kinderen en woont in Helmond.

Silvester
De pauselijke onderscheiding Sint Silvester bestaat uit een wit geëmailleerd gouden kruis van Malta, dat op een zilveren ster is bevestigd. Op het kruis staat een gouden portret van de heilige paus Silvester I (314-335). Het lint waaraan de onderscheiding gedragen wordt is donkerrood met twee brede zwart strepen.

BRON: Katholiek Nederland
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Vaticaan”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast