Pauselijke onderscheiding voor J.E. Castenmiller

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheiding voor J.E. Castenmiller

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Jan 2009, 19:55

HAARLEM (RKnieuws.net) - Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het Luchthavenpastoraat Schiphol heeft Vicaris Generaal Mgr. De Groot van het bisdom Haarlem-Amsterdam in het Stiltecentrum van Schiphol aan de heer Castenmiller, ex-burgemeester van Uithoorn, de pauselijke onderscheiding van Ridder in de Orde van de H. Silvester uitgereikt.

In zijn toespraak gaf Mgr. De Groot aan, dat de heer Castenmiller bijna 11 jaar buitengewoon betrokken was bij het Luchthavenpastoraat. Hij heeft veel tijd met hoge kwaliteit gestoken in de ondersteuning van dit pastoraat. Deze onderscheiding bij het afscheid van de heer Castenmiller onderstreept zijn grote verdiensten voor het Luchthavenpastoraat. In de loop van de jaren heeft hij nieuwe initiatieven ontwikkeld, oplossingen aangedragen en een blauwdruk voor de organisatie op papier gezet. Zijn inzet, gepaard gaande met enthousiasme, integriteit en deskundigheid, werden ingegeven door een diep geloof in de blijde boodschap van de Heer.

Om vorm te geven aan de dankbaarheid heeft de voorzitter van het R.K. bestuur van het Luchthavenpastoraat Schiphol na contact met de Bisschop van Haarlem Amsterdam Mgr. J. Punt deze onderscheiding aangevraagd. Paus Benedictus XVI heeft besloten de heer J.E. Castenmiller te decoreren met deze kerkelijke onderscheiding.

BRON: RKnieuws.net
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Vaticaan”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast