Mien Heijnen uit Linden krijgt pauselijke onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Mien Heijnen uit Linden krijgt pauselijke onderscheiding

Berichtdoor Henk-Willem » 15 Aug 2017, 15:11

Het was een grote verrassing voor Mien Heijnen-Elbers (73). Tijdens de Gildemis in de kerk in Linden riep pastoor Theo Lamers haar geheel onverwacht naar voren om haar de hoge kerkelijke onderscheiding Pro Ecclesia Pontifice te overhandigen.

Mien Heijnen kreeg de Pro Ecclesia voor haar grote verdiensten voor de kerk en de geloofsgemeenschap van Linden.

Van 1999 tot 2013 was Heijnen bestuurslid van de Lindense parochie, en sinds 2013 maakt ze in de parochie Heilige Martinus deel uit van de contactgroep geloofsgemeenschap Linden. Ze is aanspreekpunt voor bijna alle kerkelijke zaken: van collectant tot koster. Zo coördineert ze de vrijwilligersactiviteiten in en rond de kerk, zoals de schoonmaak van de kerk en het onderhoud van het kerkhof.

Bovendien is Heijnen sinds 1996 één van de voorgangers van de zondagdiensten en draagt ze als lid van de Liturgiegroep Linden actief bij aan de verzorging van de wekelijkse vieringen in de Lindense kerk. Ze verzorgt de koffie voor de onderhoudsploeg die het kerkhof bijhoudt en elke derde zondag van de maand bakt ze cake voor bij het samenzijn na de zondagsviering.

Na afloop van de Gildemis was er een feestelijk samenzijn in gemeenschapshuis De Burcht, dat meteen ook een receptie was waarbij de gedecoreerde gefeliciteerd kon worden.

BRON: http://www.gelderlander.nl/cuijk/mien-h ... ~acbca731/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten