Pauselijke onderscheiding voor Ria van Hemmen uit Heeswijk-Dinther

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheiding voor Ria van Hemmen uit Heeswijk-Dinther

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:55

De verrassing had zondagochtend niet groter kunnen zijn voor Ria van Hemmen uit Heeswijk-Dinther, toen ze zag dat 'haar' St. Servatiuskerk vol stroomde met familieleden en vrienden. Vooral toen ze zag dat de voorste banken bezet werden door haar vijf kinderen met partners en een serie kleinkinderen, deed bij haar en haar man Jo de wenkbrauwen fronsen.

Het mysterie werd ontrafeld, toen pastoor Joost Jansen na de kerkdienst bekend maakte dat Ria van Hemmen door paus Franciscus de onderscheiding 'Pro Ecclesia et Pontifice' was toegekend. Pro Ecclesia et Pontifice is de hoogste onderscheiding die een leek van de Paus kan ontvangen.

,,Voor alles wat jij in die jaren voor de parochie en kerk hebt gedaan, of het nou gaat om de verslaglegging van een vergadering, het vice-voorzitterschap van het kerkbestuur of die vele hand en spandiensten voor van alles en nog wat. Wat ik zelf heel belangrijk vind, is de manier waarop jij voor de kerk en het geloof uit durft te komen in het dagelijks leven", aldus Joost Jansen. Daarop speldde de pastoor bij Van Hemmen de gouden medaille op, die hoort bij de Pauselijke onderscheiding.

Na de kerkdienst wachtte Ria van Hemmen nog een muzikale verrassing, toen de Dintherse harmonie Sint Servaes haar op het kerkplein een serenade bracht. Ook Loes Vermeltfoort roemde namens de Dintherse harmonie Ria van Hemmen om haar bescheidenheid en integriteit. ,,Jouw rust, waarmee je iedereen het gevoel geeft welkom te zijn. Je staat voor iedereen klaar en voor iedereen staat je deur open", meende Vermeltfoort.

download (2).jpg


BRON: http://www.bd.nl/bernheze/pauselijke-on ... ~a23f9a0f/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast