Ad de Keijzer krijgt Pauselijke Onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Ad de Keijzer krijgt Pauselijke Onderscheiding

Berichtdoor Henk-Willem » 13 Jul 2017, 15:41

Wat een gewone Paasviering in de kerk van Hoogerheide leek te worden, mondde uit in een speciale gebeurtenis voor parochiaal vrijwilliger Ad de Keijzer. Hij kreeg via pastoor Hans de Kort de Pauselijke Onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice toebedeeld, een onderscheiding voor mensen die hun diensten hebben bewezen voor de Rooms-Katholieke kerk of het Rooms-Katholieke geloof.

Volgens Ad Schouw van Parochie De Bron heeft Ad de Keijzer de onderscheiding meer dan verdiend. Dat blijkt ook uit de voordracht door de parochie. “Ad de Keijzer is op zijn 77e verjaardag, 22 november 2016, 70 jaar lang op de een of andere wijze onafgebroken actief geweest als vrijwilliger bij de diverse parochies, waartoe hij heeft behoord vanwege zijn woonplaatsen. Al die 70 jaar was Ad op de een of andere wijze betrokken bij de gemeenschapsvorming in en door de Katholieke Kerk. De heer de Keijzer heeft zich naar onze mening, op bijzondere en langdurige wijze verdienstelijk gemaakt voor Kerk en samenleving.” En dat leverde dus een unieke onderscheiding op.

Verrast
De heer de Keijzer zelf had tijdens de viering niets in de gaten. Hoewel hij al eerder in zijn leven een Koninklijke Onderscheiding kreeg, ontging hem dit keer de reden waarom hij een pak aan moest naar de kerk.

“Mijn vrouw zei dat het moest omdat het Pasen was, maar eigenlijk had ik dan een nieuw pak moeten hebben. Pas toen de pastoor in de preek over vrijwilligers begon en opmerkte dat er eentje in de kerk zat die al 70 jaar vrijwilligerswerk verrichtte, wist ik dat er iets ging gebeuren. Maar deze onderscheiding had ik zeker niet verwacht. Ik ben dan ook heel verrast en ook heel erg blij. Ik vind het wel mooi. Ik begin nu ook pas te beseffen dat het een unieke onderscheiding is, die niet vaak meer wordt vergeven door Rome. De oorkonde krijgt thuis een mooi plaatsje aan de muur en de onderscheiding mag ik gewoon gaan dragen. Echt, ik begrijp nu pas wat mij is overkomen.”

Palmares
De onderscheiding is dan ook meer dan terecht getuige zijn palmares. In zijn jeugd werd hij misdienaar, na de middelbare school acoliet en in 1956 groepsleider bij de Stichting Don Bosco in Roosendaal. Als onderwijzer en schooldirecteur zette hij sinds 1963 in op de catechese op school. In 1967 werd hij acoliet in Hoogerheide en daarna lector.

Sinds 1995 is de heer de Keijzer werkzaam als planner voor Avondwakes van overleden parochianen. Verder was hij meer dan 10 jaar lid betrokken bij de pastoraatgroep voor de geloofsgemeenschap Hoogerheide, tegenwoordig de Parochie Kerncommissie. Vanaf de jaren ’90 verzorgde hij de Dodenherdenking op 4 mei. Ook stelde hij de beschrijving op van de beelden in de kerk van Hoogerheide.

Bij uitvaarten is de heer de Keijzer sinds tien jaar één van de vaste acolieten bij uitvaarten in de kerk van Hoogerheide. Sinds 1995 mag de heer de Keijzer bij voorkomende (nood)gevallen ook voorgaan bij woord- en communievieringen na het volgen van een cursus bij het bisdom.

De heer de Keijzer heeft de laatste jaren verschillende malen het initiatief genomen om te komen tot een vrijwilligersavond in Hoogerheide en deze mede georganiseerd. Ook heeft hij een zeer groot aandeel gehad in de voorbereiding en organisatie van het 100-jarig bestaan van de kerk in Hoogerheide.

BRON: http://internetbode.nl/woensdrecht/ad-k ... ing-303502
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast