Pauselijke onderscheiding voor Nico Kwantes uit Berkel-Enschot

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheiding voor Nico Kwantes uit Berkel-Enschot

Berichtdoor Henk-Willem » 24 Mei 2017, 12:33

In de viering van Tweede Kerstdag heeft Nico Kwantes uit Berkel-Enschot de pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ gekregen vanwege zijn vele vrijwilligerswerk in bestuurlijke zin in de parochie. Het is het hoogste ereteken dat een leek kan ontvangen van de paus.

Kwantes was sinds 1994 betrokken bij wat toen nog de Caecilia-parochie in Berkel-Enschot heette. Sinds 2007 maakte hij deel uit van het parochiebestuur, nadat hij eerst in een werkgroep de eerste verkenningen deed voor een samenwerking met de Willibrordusparochie, eveneens in Berkel-Enschot. Vervolgens heeft hij gewerkt aan de fusie met de parochies in Udenhout en Biezenmortel om samen met Berkel-Enschot de huidige Johannes XXIII Parochie te vormen. In deze parochie is hij tot 2015 vice-voorzitter van het kerkbestuur geweest.

De onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ wordt uitgereikt aan katholieke gelovigen die ten minste 45 jaar oud zijn en zich gedurende ten minste 25 jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor het katholieke geloof of de kerk. De onderscheiding bestaat uit een medaille en een diploma. Pastoor Van Eijk van de Johannes XXIII parochie reikte deze aan Kwantes uit.

BRON: http://www.bd.nl/tilburg/pauselijke-ond ... ~a90bbca1/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast