Pauselijke onderscheiding en vier jubilarissen ‘Gemengd Koor Huisseling’

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheiding en vier jubilarissen ‘Gemengd Koor Huisseling’

Berichtdoor Henk-Willem » 01 Dec 2015, 11:35

Tijdens het jaarlijkse St. Ceaciliafeest van het Huisselings gemengd koor dat zaterdagavond in de parochiezaal werd gehouden, kreeg Tiny van Lieshout de Pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice opgespeld door pastoor Spiertz. Vorig jaar al vierde deze ‘koorzanger pur sang’ zijn gouden jubileum bij het ‘Huisselings Koor’.

Van Lieshout is inmiddels al 31 jaar bestuurslid van het koor. Ondanks dat de veehouder druk is met zijn bedrijf dat hij met twee broers bestiert, mist hij zelden een repetitie. Van Lieshout: ,,Zingen is mijn grootste hobby. Ik vind bovendien dat je aan jezelf maar ook aan de andere leden van het koor verplicht bent om er te zijn.”. Behalve zanger bij de tenoren vervult Tiny van Lieshout ook de functie van hulpdirigent en zingt hij in het Gregoriaans koor van Huisseling en in het gelegenheidskwartet Cantare Per Lui.

Tijdens deze feestavond werden ook Cris Salet, Debora van den Berg, Geert van den Broek en Ton van de Rijdt geëerd. Zij zijn respectievelijk 65 jaar en driemaal 40 jaar lid van het Huisselings gemengd koor.

BRON: http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel- ... -1.5465567
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast