Pauselijke onderscheiding voor Bert Verheggen

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Pauselijke onderscheiding voor Bert Verheggen

Berichtdoor Henk-Willem » 01 Dec 2015, 11:34

Zaterdagavond heeft Bert Verheggen de Pauselijke onderscheiding “Pro Ecclesia et Pontifice” ontvangen uit handen van pastoor Schuffelers. Dit gebeurde tijdens het jaarlijks St. Cecaeliafeest voor de vrijwilligers van de St. Rochusparochie Budschop. Aan de onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice is een erekruis in goud, hangend aan een lint in de pauselijke kleuren geel-wit verbonden.

Bert Verheggen ontvangt de onderscheiding omdat hij zich gedurende 25 jaar op bijzondere wijze heeft ingezet voor de Kerk en samenleving. Zijn grote betrokkenheid bij het kerkelijk gebeuren, als koster, collectant en accoliet, zijn grote verdiensten van hem. De vele uren, die Bert in dit werk gestoken heeft, had hij nooit kunnen doen zonder de grote steun van zijn vrouw Mien. Uiteraard deelt zij in de onderscheiding en in de loftuitingen aan haar man en ontving daarbij een mooie bos bloemen. Tijdens de uitreiking waren ook zijn zoon, Pastoor Ruud Verheggen en zijn dochter Zuster Bernarda (Anita) Verheggen aanwezig.

Tijdens de avond werd stilgestaan bij de overledenen van het St. Rochuskoor, met name Mia Sentjens, die op 15 november is overleden en meer dan 31 jaar lid was van het St. Rochuskoor en Bea Lammers die op 7 juni jl. overleden is en 46 jaar lid was van het koor. Het koor verliest hiermee twee trouwe zangeressen.

De zilveren jubilarissen kregen door pastoor Schuffelers een zilveren speld opgespeld en een bos bloemen. Dit waren Annie Arkesteijn, 25 jaar lid van het gezinsmissencomité; Helna Beelen, 25 jaar Organiste en Bert Verheggen, 25 jaar collectant, koster en accoliet voor de kerk. Ook waren er twee gouden jubilea, te weten Trees Simons-Kessels, 50 jaar lid van het St. Rochuskoor en Nelly Knapen-Heiblom, 50 jaar lid van het St. Rochuskoor. Zij kregen de gouden erespeld uitgereikt door Pastoor Schefflers. Jan Korsten en Lei Brangers ontvingen een bos bloemen wegens 30-jarig lidmaatschap van het koor.

BRON: http://www.nederweert24.nl/2015/11/21/p ... verheggen/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “"Bene Merenti" en "Pro Ecclesia et Pontifice"”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten